1364 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Ak si vygooglite, ktorá žena získala vysokoškolský diplom, ako prvá vám vyskočí Catherine Brewer, ktorá ho získala 16. júla 1840. Prvou ženou s vysokoškolským diplomom…
Katedrála Note-Dame som navštívil v lete roku 1990, do Paríža som vtedy pricestoval stopom. Po mnohých rokoch, keď som sa dozvedel, že Chrám Matky Božej horí, musel…
Dnes je tomu presne dvadsať rokov, čo sme zažili najhoršie zemetrasenie a tsunami nášho života. 26. decembra 2004 sa udialo tretie najsilnejšie zaznamenané zemetrasenie…
Vo štvrtok 28. novembra 2024 sa oficiálne otvorí letisko v Nuuku, hlavnom meste Grónska. Konečne bude mat Nuuk medzinárodné letisko, ktoré nikdy nemalo. Je to veľká, ba…
Je to moja práca prechádzať hotely a hľadať ten najlepší. No nerobím to iba ja, ale tabuľky najlepších hotelov vyhodnocujú aj iní. Jedným z najprestížnejších výberov je…
Tordesillaská zmluva o rozdelení sveta medzi Španielskom a Portugalskom bola podpísaná na nátlak pápeža Alexandra VI. dňa 7. júna 1494 v španielskom meste Tordesillas.…
Svet zasiahla 9. októbra smutná správa. Zomrel významný indický boháč a podnikateľ Ratan Tata. Dožil sa 86 rokov. Ako si naňho spomíname v BUBO a čo o ňom treba vedieť?…
O najlepšom hoteli sveta za rok 2023 - Passalacqua - som písal v blogu Jazero Como. Súťaž realizuje uznávaná: The World's 50 Best Hotels. V roku 2024 je najlepším…
Izrael zabil vodcu Hizbalahu, šítskeho hnutia v Libanone. Keď som prechádzal pred pár rokmi údolím Bikáa k najkrajšej pamiagtke Libanonu, k Baalbeku, tak všade naokolo…
Vodca politickej organizácie Hamas bol dnes ráno o druhej hodine zavraždený. Ismail Haniyeh prišiel do Teheránu na inauguráciu nového iránskeho prezidenta, bol teda…
Dnes sa konajú vo Venezuele voľby a ide o veľa. O veľa peňazí. Venezuela má najväčšie zásoby ropy na svete. Kedysi jedna z najbohatších krajín Ameriky (boli pred ňou iba…
Zajtra končí sviatok obetovania. V roku 2025 začne sviatok 6. júna, v roku 2026 27. mája a v roku 2027 už 16. mája.Moslimovia na celom svete oslavujú čas, keď mal prorok…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
Argentína, Brazília
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Peru, Bolívia
viac → -
-
Jáva, Bali Deluxe