1360 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Je to moja práca prechádzať hotely a hľadať ten najlepší. No nerobim to iba ja ale tabuľky najlepších hotelov vyhodnocujú aj iní. Jedným z najprestížnejších výberov je…
Tordesillaská zmluva o rozdelení sveta medzi Španielskom a Portugalskom bola podpísaná na nátlak pápeža Alexandra VI. dňa 7. júna 1494 v španielskom meste Tordesillas.…
Svet zasiahla 9. októbra smutná správa. Zomrel významný indický boháč a podnikateľ Ratan Tata. Dožil sa 86 rokov. Ako si naňho spomíname v BUBO a čo o ňom treba vedieť?…
O najlepšom hoteli sveta za rok 2023 - Passalacqua - som písal v blogu Jazero Como. Súťaž realizuje uznávaná: The World's 50 Best Hotels. V roku 2024 je najlepším…
Izrael zabil vodcu Hizbalahu, šítskeho hnutia v Libanone. Keď som prechádzal pred pár rokmi údolím Bikáa k najkrajšej pamiagtke Libanonu, k Baalbeku, tak všade naokolo…
Vodca politickej organizácie Hamas bol dnes ráno o druhej hodine zavraždený. Ismail Haniyeh prišiel do Teheránu na inauguráciu nového iránskeho prezidenta, bol teda…
Dnes sa konajú vo Venezuele voľby a ide o veľa. O veľa peňazí. Venezuela má najväčšie zásoby ropy na svete. Kedysi jedna z najbohatších krajín Ameriky (boli pred ňou iba…
Zajtra končí sviatok obetovania. V roku 2025 začne sviatok 6. júna, v roku 2026 27. mája a v roku 2027 už 16. mája.Moslimovia na celom svete oslavujú čas, keď mal prorok…
Tajwanský miliardár, technologická celebrita, výrobca čipov pre umelú inteligenciu.Jensen Huang plánuje sídlo Nvidie, firmy, ktorá má hodnotu 3 trilióny USD, presunúť na…
„L'urine c'est cool" V Paríži sa moč a fekálie považovali za hnojivá. Pred vznikom umelých hnojív bol moč veľmi žiadaný na podporu úrody pre rastúcu mestskú populáciu…
V nedeľu (19.5.) večer za veľmi zlého počasia padla helikoptéra na hraniciach Irán – Azerbajdžan a zomreli ako prezident, tak aj minister zahraničných vecí. Na druhý deň…
Francúzske sily teraz cez víkend spustili vojenskú operáciu na opätovné získanie kontroly nad cestou spájajúcou letisko a hlavné mesto Novej Kaledónie Noumea. Po prvý…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -