1374 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (37)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Dal postaviť 700 000 bunkrov. Do popredia sa Enver Hodža dostal v roku 1948, kedy bola vyhlásená Albánska ľudová republika a stal…
Portrét Ahmada Shaha Massouda vidíte v Afganistane všade: na stenách domov, na oknách áut, dokonca na pohá…
Apolónia leží na polceste medzi prímorskými mestami Durres (Drač) a Vlora. Apollónia bola založená v roku 588 pred nl. gr…
Pred chvíľkou (je to ibá pár hodín) vybuchla sopka na ostrove Svätý Vincent. La Soufriére s výškou 1234…
V horách Tadžikistánu sme vstúpili na územie Izmaelitov, veľmi zvláštnej odnože islámu. Ženy sa modlia v tej istej…
Pozerám sa na Avicennu ako na lekára, aj keď bol omnoho viac: bol filozofom, matematikom, astronómom, básnikom a cestovateľom. V …
Abrahám je úžasná biblická postava, ktorej sú prisudzované mnohé prvenstvá. Abrahám alebo ako ho…
Islam ma vždy fascinoval. Počúvame o ňom vždy zlé. Teroristi. Utláčajú a obrezávajú ženy. Militantné n…
Mohamed Salah je egyptský zlatý chlapec. Keď vykradli rodinný dom rodiny Salahovcov, išiel za zlodejmi, daroval im peniaze, lebo vedel, že…
Na krásnom káhirskom ostrove Roda - južne od ostrova Gezira - sa nachádza palác, kedysi rezidencia osmanského pašu. Ja…
Egyptská diva, Národná ikona, Hlas Egypta, Ďalšia pyramída. Na jej pohrebe sa zúčastnili milióny ľudí, vraj vy…
Ktorá je tá najúžasnejšia a teda najkrajšia cesta sveta? Prešiel som všetky a skúsim ich pre vás…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Luxusné národné parky USA
viac → -
-
-
Prírodné klenoty USA
viac → -
Najkrajšia Čína - komfortne
viac → -
Mizoram, Tripura a Manipúr
viac → -