1369 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (97)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
"Nedáš si?" osloví má recepčný a ukazuje na plastikové vrecko plné akejsi zeleno-červenej rastliny. "Jasné" veď…
Doteraz sme poznali iba crevny katar. Dnes sme vsak pozreli katarsky emirat {male krtalovstvo, vacsie je sultanat..} od hora az dole. Katar = Doha ved 95 percent…
V roku 1950 na tomto polostrove bývalo 20tis ludi. Teraz je to viac nez 20 násobok. Hádajte prečo? Ano kvôli rope a hlavne zemnému plynu. Z nomádov z bezvýznamnej púšte…
Pohansky chram v Garni a jaskyna s freskami v Gerhate su UNESCO a obidve su spickou. Privatny koncert v kaplnke z 13.storocia, tam kde bola uschovana kopia kt rimsky…
Net casa a tak iba v kratkosti. Dnes sme boli v armenskom Vatikane v Echmiadzine. Videli sme 4 pamiatky pod patronatom UNESCO. Najviac ma oslovil Zvarnocs {vsetko sa…
Tuto krajinu si vybral uz Noe ..a tak preco sa sem nepozriet vsak. Dostat sa sem nebolo take lahke. Ked colnici nasli v nasich pasoch Azerbajdzanske viza bol problem a…
Nedeľa ráno a z vrchu kopuly hustý svetelný kužeľ predierajúci sa kadidlom, spevom žien a basom patriarchu rozdeľuje kostol na dve polovice a…
Akoby ten romantický azerbajdžanský večer v karavansaraji s mesiacom vedľa ktorého sa jasné jagala hviezda bol pred 3 mesiacmi. Máme…
"Keď som smutný hľadím do tvojich oči" spieva hlboký gruzínsky hlas a my prechádzame krížom z východu do hlavného…
Cez polopúšť prechádzame cez celý Azerbajdžan z Baku do Šeki odkiaľ vám teraz píšem. Je to miestna Banská …
Kúpali ste sa už v Kaspickom mori? V BUBO tento unikátny zážitok nemôžeme vynechať. Azerbajdžan je jedným z najstarších n…
Rodina Nobelovcov tu zbohatla, narodil sa tu Gary Kasparov, Charles de Gaulle tu travil dovolenku. Tolko vrtnych vezi som este na jednej kope nevidel. Zrejme tu vznikla…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kuba Absolut total
viac → -
Srí Lanka a Maldivy
viac → -
Portugalsko, Madeira
viac → -
-
Bhután, Sikkim, Dardželing