Sun Moon Lake - poklad v strede Taiwanu

Sun Moon Lake - poklad v strede Taiwanu

Navštívili sme najkrajšie jazero v Taiwane. Uprostred Taiwanu leží obrovské jazero, ktoré svojím tvarom pripomína na južnej strane mesiac a na severnej strane slnko a podľa svojho tvaru si vyslúžilo aj svoj názov. Jazero je vo výške 748 m.n.m. a je obklopené nádhernými horami. Ak plánujete dlhšiu dovolenku v Taiwane, jazero Sun Moon musí byť jedna z povinných zástavok!

Na svoje si tu prídu najmä milovníci prírody. Nachádza sa tu totiž množstvo turistických chodníkov, jedinečné druhy vtáctva a jedna z najkrajších cyklistických trás sveta. 

Ďalšou zaujímavosťou jazera je, že tu žije domorodý kmeť Thao. V okolí jazera sa dajú robiť rôzne aktivity ako jazda lanovkou, návšteva turistického centra, plavba loďou či návštva niektorého z okolitých chrámov. V okolí je taktiež aj množstvo hotelov a ak si vyberiete ten správny s výhľadom na jazero tak ráno môžete pozorovať ikonický východ slnka. Z okolia jazera Sun Moon pochádza aj najlepší čierny čaj Taiwanu s číslom 18.

Sun Moon Lake bolo v minulosti plne prírodné jazero, jeho súčasny tvar je však výsledkom postavenej priehrady v roku 1931 Japonskými okupistami. Následne sa jazero stalo najvúčšou vodnou plochou na celom ostrove a je taiwanským výrobným centrom vodnej elektriny. 

Kúpanie v jazere štandardne nie je povolené. Každý rok, prvý septembrový týždeň, sa tu však koná špeciálny plavecký karneval, ktorý má už svoju dlhoročnú históriu. Začal sa v roku 1983 a je zaradený medzi 50 najlepších plaveckých súťaží na otvorenej vode v Ázii a 100 najlepších pretekov na otvorenej vode vo svete. Každoročne sa tohto preplavu zúčastňuje približne až 10 000 plavcov. 

Vedeli ste, že BUBO organizuje prvú septembrovú nedeľu už 10 rokov plávanie cez Dunaj? Ak ste nadšení plavci, prihláste sa ešte dnes a ulovte s BUBO unikátny zážitok na Dunaji! 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Bali (IND), Taiwan, Macao, Hongkong, Indonézia, Čína


náročnosť

15 dní

Trvanie

3188 4554€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Filipíny


náročnosť

15 dní

Trvanie

3116 4451€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong


náročnosť

10 dní

Trvanie

2692 3059€
Čínsky nový rok 2024 - horoskop pre rok Draka Blog

Blog Čínsky nový rok 2024 - horoskop pre rok Draka

Dňa 10. februára 2024 skočilo poldruha miliardy Číňanov do nového roka. Skončil sa totižto rok Zajaca a začal sa rok Draka. Čo možno očakávať počas…

Lukáš Holas, Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Ako zažiť skvelý Taiwan? Blog

Blog Ako zažiť skvelý Taiwan?

Supermoderný a prírodne unikátny raj, to je ostrovný štát Taiwan, kde sa exotika prelína s tradíciami a kde sa vybúrili ľudia i naša planéta. Prečo…

Nikola Deckous 11 min. čítania
Budhizmus pre začiatočníkov Blog

Blog Budhizmus pre začiatočníkov

Budhizmus je mnohými považovaný za náboženstvo, avšak je to viac filozofia o tom, ako správne žiť než náboženstvo. Pre korektnejšie pomenovanie v…

Michal Čičmanec 6 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: