Expedícia Lovci ľudožrútov začína vo veľkom štýle a to hneď v prvej triede Emirates! V Emirates ma letušky už zdravia “ah, opäť sa vidíme” a aj tu na letisku ma poznajú Filipínci v Starbuckse. Emirates má minimálne 4 hodinové doby na prestup a čo tu robiť? Osprchovať sa, pomodliť sa, kúpiť slnečné okuliare v obchode s najväčším výberom a čokoládu z ťavieho mlieka. A napísať na BUBO Fórum. Minulý týždeň som letel z Východného Timoru. Na ostrove Atauro sme spali v stanoch, no potom v rámci prestávky jedli homáre a kraby pri západe slnka na pláži Jimbarane a domov leteli najluxusnejšie ako to len išlo. Mám rád tieto rozdiely. Samotný luxus nestačí, to je plytké. A chodiť iba po horách zato, že je to zadarmo, zasa príliš české. No nechcem ohovárať našich bratov aj na 99% slovenských cestovateľských fórach sa TO točí okolo “zadarmo” či “lacno”… Pritom vieme, že nič skvelé nie je lacné a nie je pravda, že letenka stála 1 euro. No ako od politika chceme počuť, že za nás veci vyrieši, “cestovatelia” píšu o objavovaní nových Kambodžských ostrovov a prvosplavoch na miestach kde denne plávajú stovky motorových lodí a o tom, že je to zadarmo. Ja priznávam, prvá trieda nebola zadarmo. Vošiel som do turistického raja, vo First class (prvej triedy) je iba zopár sedadiel - kabíniek a rozprával som sa s Borisom a zrazu sa spredu otočí elegantný pán. “Sorry, budem rozprávať tichšie”, ospravedlňujem sa a chápem, že keď zaplatíte také “neislamské” peniaze, tak chcete mať kľud. “Nie, pán Fellner, my sme Vaši klienti. Letíme zo Seychellov. Máte tam ešte dvoch ďalších. Máme odkázať, že sú veľmi spokojní s hotelom. Vidieť, že sa tam vyznáte.” No to ma podržte, polovica First class Slováci. My plebs letíme biznisom. Stojíme okolo polkruhového baru, máme úžasnú vinnú kartu a ak chcete môžete pokojne vypiť dve fľašky Moet and Chandon Rose Imperial a aj jedlo a dezerty sú skvelé. No tu vo Firstke sa pije Dóm Perignon Vintage 2005 a jedlo je pripravované podľa dvojmichelinského kuchára. My pijeme Bordeaux zo Saint Emilion, tu vo Firstke sú to vína z Pauillac a Margaux. Šéfom “firstky” je Čech Petr, ktorý mi hovorí “Emirates investovalo do vína pol miliardy dolárov a niektoré vína sa už nedajú piť nikde inde iba u nás na palube”. Keď sme sa lúčili, Petr mi hovorí, že možno bude na dnešnom lete. A stretli sme sa dnes opäť. Na fotografii je Boris s thajskou letuškou tesne predtým ako sa išiel osprchovať vo výške 11 kilometrov nad morom. Neviem či to dobre vidíte, ale lôžko je samozrejme sklopiteľné do vodorovnej polohy no zatiahnutím vytvoríte vlastnú izbu. Je to skvelé a Boris hovorí, že už inak lietať nebude. A keďže Boris nepije, tak som musel všetky tie Champagne a Bordeaux ochutnať ja.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Dubaj (SAE)
- S Emirates do Vietnamu
- Multikulturalizmus v Dubaji
- Zima v Dubaji
- 5 dubajských ultraluxusných hotelov, ktoré vám vyrazia dych
- SKI DUBAJ - najlepšia lyžovačka je v Dubaji na Emirates Mall - najlepšie tipy a triky
- 10 najlepších pláží v Dubaji
- Tu musíš nakupovať! - 5 najlepších obchodných centier v Dubaji
- Najlepší hotel v Dubaji The Ritz Carlton Dubai
- Eid Mubarak, Dubaj
- Sokoli kontrolujú vtáky v Dubaji
- Top 5 reštaurácií v Dubaji s najlepším výhľadom - aspoň jednu navštívte
- Dubai Frame - vyhliadka na Dubaj
- Archeologický park Jumeirah v Dubaji
- Al Seef - moderná štvrť starého Dubaja
- Ain Dubai - najvyššie ruské kolo sveta
- Dubai Miracle Garden - Kvetinová záhrada plná zázrakov
- Nezaočkovaní, Expo 2020 v Dubaji - rady