Nezaočkovaní, Expo 2020 v Dubaji - rady

Nezaočkovaní, Expo 2020 v Dubaji - rady Ako získať PCR test pre nezaočkovaných na Expo 2020 zadarmo

Vstup na Expo 2020 v Dubaji je pre každého, samozrejme za podmienky dodržanie určitých stanovených pravidiel, ktoré nám so sebou koronová “éra” prináša.

Loviť zážitky na expo chodíme aj my v BUBO, či už s vakcínou alebo bez nej. Z tohto pohľadu je vstup jednoduchší pre zaočkovanú časť populácie, ale aj tí, ktorí nie sú zaočkovaní, si pomerne ľahko môžu užívať výstavu. Podmienkou je negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín.

UPOZORNENIE: test, na ktorý ste vstúpili do krajiny, zo skúsenosti neuznávajú a teda je potrebné si urobiť test priamo v Dubaji.

Ponúkajú  sa nám viaceré možnosti, kde si tento test viete spraviť. Takmer každý hotel ponúka svoje testovanie, ktoré sa môže pohybovať v rozmedzí cca 150 (35€) až 200 AED (48€) za jeden PCR test. Pre tých, ktorí sa rozhodli využiť služby leteckej spoločnosti Emirates, majú výhody aj v tomto aspekte. K letenke s Emirates máte automaticky  jeden PCR test vo vybraných testovacích zariadeniach zadarmo. Aj v tomto je jeden malý háčik a to taký, že si musíte (viď. link nižšie) nájsť miesto, kde vás bezplatne otestujú. Týchto miest je po celom Dubaji pomerne dosť a je k ním jednoduché sa dostať.  Dôležité je, aby ste na test išli čo najskôr pred tým, ako chcete navštíviť výstavisko. Ideálne hneď ráno, pretože výsledok môže doraziť do 24, 36 alebo až 48 hodín. Treba si na stránke s odbernými miestami dávať pozor na otváracie hodiny, ktoré nie sú všade rovnaké. Tak isto, či je potrebné si dopredu dohodnúť stretnutie alebo je to tzv. “walk-in” miesto, kde iba prídete, počkáte v rade a budete otestovaní.

Na to, aby ste boli bezplatne otestovaní, budete potrebovať pas a vstupenku na Expo, odporúčam si zobrať so sebou aj Vašu letenku spoločnosti Emirates, predídete tak zbytočným komplikáciám. Pre urýchlenie procesu dávajú na odberných miesta vyplniť krátky dotazník, kde sa uvádzajú údaje ako: meno, priezvisko, číslo pasu, mail, telefón, názov hotela a číslo izby a taktiež na aký účel potrebujete byť otestovaní (Expo 2020) a podobné otázky. Na prvý pohľad sa to môže zdať ako komplikovaný proces, ale je to jednoduché a za to, čo uvidíte a zažijete na výstave, to jednoznačne stojí za námahu a odporúčam to každému, kto stále váha, či ísť alebo neísť.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
E

Ázia  

Jemen, Spojené arabské emiráty


náročnosť

10 dní

Trvanie

2450
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

5504 6880€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

3259 4345€
Dubaj - mesto superlatívov Dubaj

Dubaj Dubaj - mesto superlatívov

Prirovnanie mesto superlatívov sa absolútne hodí k Dubaju. Projekty, ktoré sú už hotové, alebo sa s ich výstavbou ešte len začne, prekonávajú…

Michal Čičmanec 13 min. čítania
Ako najlepšie zažiť starý Dubaj? Dubaj

Dubaj Ako najlepšie zažiť starý Dubaj?

Keď niekto spomenie Dubaj, ako prvé nás napadne luxusné mesto s množstvom výškových budov a celé to "pozlátko", ktoré k tomu patrí a bez neho si to…

Michal Čičmanec 10 min. čítania
Metro v Dubaji - ako funguje? Blog

Blog Metro v Dubaji - ako funguje?

Dubaj je mesto inovácií a budúcnosti, ktoré neustále prekonáva samé seba, ale aj svetové krajiny a veľkomestá. Mesto je populárne aj u nás na…

Michal Čičmanec 6 min. čítania

Viac informácií o krajine: