Ako vyplniť formulár na Maldivy - zdravotný aj imigračný

Ako vyplniť formulár na Maldivy - zdravotný aj imigračný Čo všetko treba k ceste na Maldivy

Obdobie pandémie zvládajú z pohľadu cestovného ruchu najlepšie dve krajiny: Mexiko a Maldivy. Obe spája jedna vlastnosť a to, že nariadenia sa nemenia. Sú jednoduché, zrozumiteľné a trvale platia. Čo teda treba k ceste na Maldivy? 1/ Platný cestovný pas s platnosťou minimálne 6 mesiacov 2/ Vyplnený imigračný a zdravotný formulár a jeho výstup vo forme QR kódu 3/ Negatívny výsledok PCR test vykonaného najneskôr 96 hodín pred odletom ( BUBO odporúča 72h). Imigračný a zdravotný formulár je v angličtine a nájdete ho tu Zdravotná deklarácia na Maldivy - Imuga. Formulár vypĺňajte v čase 24 a menej hodín pred odletom. Skôr než ho začnete vypĺňať, tak si pripravte nasledovné veci: mobilný telefón, pas a negatívny výsledok testu. Keďže iba cestujete na Maldivy, tak označte políčko arrival (príchod).  Vyplníte základné údaje, ako národnosť t.j. pas tej a tej krajiny, meno, priezvisko, číslo pasu, pohlavie, miesto narodenia a dátum narodenia, dátum expirácie pasu, emailovú adresu, miesto vstupu do krajiny (letisko MLE alebo iné) a telefónne číslo. Telefónne číslo zadajte vo formáte 421XXXXX  a nezadávajte znamienko +. Hneď podtým máte dátum príletu na Maldivy. Tu si dajte pozor, aby ste dali dátum, kedy priletíte a nie kedy odletíte na Maldivy. Dátum príletu na Maldivy je väčšinou vždy druhý deň po odlete. Uvediete číslo Vášho letu a sedadla, kde sedíte (ak nemáte check in a sedadlo neviete, tak tento bod preskočte, nie je povinný). Potom nasleduje krajina, kde ste začali cestu (tu dajte kľudne Rakúsko), dĺžka pobytu - uveďte počet nocí, ktoré strávite na Maldivách, krajinu, kde žijete (väčšinou Slovensko), a spôsob dopravy t.j. dajte by Air. V ďalšom bode nahráte svoju fotku. Odfoťte sa mobilom, ktorý máte poruke tak, aby bolo vidieť iba vašu tvár a hlavu. Fotku si potom pošlite na email a nahrajte do Imugy, alebo nahrajte priamo z mobilu.  Ďalej zadáte ostrov, na ktorom budete bývať (vyberiete si zo zoznamu), adress in Maldives - uveďte názov vášho hotela, purpose of the trip dajte Tourism a prejdete na zdravotné (health) informácie.

Prvá časť sa týka žltej horúčky Yellow fever. Túto časť môžete preskočiť a vyplňte ju len ako prichádzate z Afriky a niektorých krajín južnej Ameriky. Nasledujúca sekcia sa volá Covid 19. Prvá otázka smeruje na to, či máte nejaké symptómy covidu. Označte nie. Is your return travel planned? Označte políčko a vyplňte údaje týkajúce sa Vášho spiatočného letu: dátum odletu a otázka, či vaša cieľová destinácia vyžaduje PCR test po prílete. Túto informáciu sledujte priebežne, ale zatiaľ Rakúsko test nevyžaduje pre očkovaných alebo pre ľudí tranzitujúcich cez Rakúsko do tretej krajiny, takže políčko neoznačte. 

Nasleduje otázka, či máte negatívny výsledok PCR testu. Označte áno ak máte a hneď napravo výsledok testu nahrajte. Väčšina dobrých laboratórií posiela výsledky emailom tak, takže prílohu otvorte, odstráňte z nej heslo alebo ju uložte bez hesla a nahrajte Váš výsledok. Podtým dáte dátum, kedy test prebehol, tj. odobratie vzorky, a vedľa výsledok (negatívny, dúfam :))

Nasledujúca sekcia sa týka vakcinácie proti Covidu. Jej vyplnenie nie je povinné, ale ak máte údaje o vakcinácii, tak ho kľudne vyplňte a priložte Váš Covid pas. Ak nie ste očkovaný alebo ste túto sekciu nevyplnili, tak sa nič nedeje!

Na záver uveďte travel history tj. krajiny, ktoré ste navštívli za posledných 14 dní a formulár odošlite (submit). Príde Vám QR kód! Ten uložte do počítača, mobilu, a aj vytlačte a zoberte so sebou. Potvrdenie Vám nepríde do mailu!!! Takže QR kód si môžete vytlačiť len po vyplnení formuláru. Nezabudnite na to! 

Vytlačený QR kód, pas a vytlačený výsledok PCR testu v angličtine si zoberte so sebou na letisko. Budú ho kontrolovať pri check ine vo Viedni a takisto pri prílete na Maldivy. A potom už len letíte na nádherné ostrovy a užívate si luxusnú dovolenku.

Keď sa dovolenka bude končiť, tak opäť si otvorte tento zdravotný formulár a vyplňte časť odchod (departure). Vačšina otázok je identická ako v predchodzích príchodoch, opäť nahráte svoju fotku. Výsledky PCR testu atď netreba nahrávať. Formulár odošlite a QR kód si uložte. Väčšinou ho scanujú pred vstupom na terminál na letisku Male. Ak ho nemáte, tak Vás tam nepustia. NEZABUDNITE ho vyplniť. Práve túto časť väčšina klientov zabúda. Štastnú cestu.

Podmienky vstupu do krajiny vašej dovolenky nájdete tu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia   Austrália a Oceánia   Amerika  

Francúzska Polynézia, Dubaj (SAE), Tahiti, Spojené štáty americké (USA), Srí Lanka, Singapur, Nový Zéland, Maldivy


náročnosť

24 dní

Trvanie

8496 10620€

Detské zľavy

Dovolenka Srí Lanka a Maldivy s rodinou
F

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

14 dní

Trvanie

9895
K

Ázia  

Srí Lanka, Maldivy


náročnosť

12 dní

Trvanie

3324 4054€
Najkrajšie pláže sveta - top 20 Prémiový blog

Prémiový blog Najkrajšie pláže sveta - top 20

Chodím po svete tridsať rokov, aby som našiel tú najkrajšiu pláž na planéte. Za ten čas som natrafil na pláže opustené a romantické, plné života a…

Ľuboš Fellner 13 min. čítania
Kuramathi Maldives Blog

Blog Kuramathi Maldives

Maldivský rezort Kuramathi nielen, že patrí medzi najznámejšie ostrov Maldív, ale vo svojej kategórii 4* rezortov je na absolútnej špičke.…

Sun Siyam Olhuveli Blog

Blog Sun Siyam Olhuveli

Maldivský rezort Sun Siyam Olhuveli patrí medzi najzaujímavejšie 4* rezorty Maldív. Nájdete tu moderný luxus, tropické maldivské prostredie s…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: