Tomates à la Monegasque slovenským šéfkuchárom a milovníkom studenej kuchyne čosi bude hovoriť. Aj na Slovensku poznáme plnené paradajky na niekoľko spôsobov ako ľahké jednohubky, no keď budete v Monaku, treba vyskúšať aj ich recepty a čerstvé suroviny. Tu si do plnky pridávajú vajíčka (uvarené natvrdo), tuniak, majonézu, pažítku, horčicu, lístky zo šalátu a koreniny. Vrch paradajky sa klasicky odkrojí, vyberie sa vnútro paradajky (ktoré sa zmixuje s plnkou) a z vnútra sa potrie soľou, aby sa trochu vysušila. Následne sa naplnia pripravenou plnkou a dajú sa vychladnúť.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Monako
- Barbagiuan - národné jedlo Monaka
- Festival gastronómie
- Stocafi - tip na jedlo v Monaku
- Reštaurácia Louis XV.
- Kniežací palác v Monaku
- La Condamine - fotogenické Monako
- Kasíno v Monte Carlo
- Katedrála Notre Dame v Monaku
- Veľká cena F1 v Monaku
- Luxusný hotel v Monaku - Hotel de Paris
- Automobilové múzeum v Monaku