Predjedlo Tomates à la Monegasque

Predjedlo Tomates à la Monegasque Appetizer z Monaka

Tomates à la Monegasque slovenským šéfkuchárom a milovníkom studenej kuchyne čosi bude hovoriť. Aj na Slovensku poznáme plnené paradajky na niekoľko spôsobov ako ľahké jednohubky, no keď budete v Monaku, treba vyskúšať aj ich recepty a čerstvé suroviny. Tu si do plnky pridávajú vajíčka (uvarené natvrdo), tuniak, majonézu, pažítku, horčicu, lístky zo šalátu a koreniny. Vrch paradajky sa klasicky odkrojí, vyberie sa vnútro paradajky (ktoré sa zmixuje s plnkou) a z vnútra sa potrie soľou, aby sa trochu vysušila. Následne sa naplnia pripravenou plnkou a dajú sa vychladnúť.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Polárne oblasti   Európa  

Škandinávia, Island


náročnosť

5 dní

Trvanie

1823 2431€
K

Ázia  

Taiwan, Macao, Hongkong, Čína


náročnosť

18 dní

Trvanie

3343 4990€
K

Afrika  

Egypt


náročnosť

11 dní

Trvanie

1943 2775€
Dobrodružstvá na Maui – keď cesta je cieľ
Maui (Havaj)

Maui (Havaj) Dobrodružstvá na Maui – keď cesta je cieľ

Hoci patria Havajské ostrovy svetovo k najodľahlejším súostroviam a ich vzdialenosť k najbližšej pevnine presahuje tritisíc kilometrov, ich…

Busan – najväčší prístav Južnej Kórey
Busan

Busan Busan – najväčší prístav Južnej Kórey

Na juhovýchode Kórejského polostrova, iba niekoľko stoviek kilometrov od ostrovov Japonska, sa nachádza mesto Busan, často nazývané aj Pusan.…

Erik Almáši 17 min. čítania
Zúčastnili sme sa na indickej svadbe
Blog

Blog Zúčastnili sme sa na indickej svadbe

Vôňa domáceho kari aj vonných tyčiniek sa mieša dohromady. Svadobné dvojica si dáva kurkumu na tvár. Ženích odchádza z obradu škodovkou do chrámu…

Darja Černá 11 min. čítania