Stocafi je lokálna delikatesa z Monaka. Jedlo pozostáva zo sušenej tresky, ktorá sa uvarí v červenom víne a udusí v paradajkovej omáčke okorenenej cesnakom, kapari, bobkovým listom. Pred varením by mala byť treska naložená v omáčke 24 hodín. Keď sa rybka dovarí, jedlo je pripravené k servírovaniu. Dozdobí sa pokrájanou pažítkou, čiernymi olivami a výborné chutí s uvarenými zemiakmi. Chutí to vynikajúco a na svojej ceste v Monaku ho môžete rozhodne vyskúšať.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Monako
- Barbagiuan - národné jedlo Monaka
- Predjedlo Tomates à la Monegasque
- Festival gastronómie
- Reštaurácia Louis XV.
- Kniežací palác v Monaku
- La Condamine - fotogenické Monako
- Kasíno v Monte Carlo
- Katedrála Notre Dame v Monaku
- Veľká cena F1 v Monaku
- Luxusný hotel v Monaku - Hotel de Paris
- Automobilové múzeum v Monaku