310 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Nepál (18)

Nepál - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.

Turistické tipy a zážitky - Nepál

Co si spieva sucasny  Nepal:)

03

14:43

aug

2007

Nepál Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ked bol Vitkov dedko maly, malo chleba doma mali. Mmalo chleba, vela biedy, zle sa zilo ludom vtedy. Potom prisiel velky Lenin, viedol ludi do boja, aby mali…

nevyspitatelna cesta

03

11:53

aug

2007

Cesta zo Shigatse zacala velmi slubne, cinska vlada postavila dialnicu a tak sme si skratili cestu o 6 hodinoproti minulemu roku, podarilo sa nam vidiet i par…

Čerpáme sily

01

08:01

aug

2007

tka sme konecne v Kathmandu, presun z tibetu bol tradicne naricny (Mato drzim palce), ale vsetko sme zvladli a dnes rano sme uz v skoro plnej zostave leteli na…

duro Fórum
Kralovsky Chitwansky Narodny Park

05

13:58

máj

2007

Ludia odolni voci malarii, ich tradicne pribytky a tance, zapad slnka nad riekou s krokodilmi, plavba lodickami vydlabanymi z jedneho kmena, volavky, bociany, kolibriky…

pozdravy od Peta Barusa

05

13:03

máj

2007

1. Z dalekeho Nepalu pozdravujem cely kolektiv mojich spolupracovnikov v Trznici. Vas Peto 2. Srdecny pozdrav Vsetkym priatelom a priatelkam z dovolenky Tibet - Nepal -…

Výhľad na Annapurny

03

14:33

máj

2007

Uplne vlavo South Annapurna, potom Annapurna I, to je uz osemtisicka (8091 m), potom to spicate...nie to nie je Matterhorn...to je Machapuchre, takzvany rybi chvost …

Nepal je sice mix kultur, ale jedinecny...

01

18:02

máj

2007

...ze vsetko zle je na nieco dobre sa potvrdilo aj dnes rano, ked si nasi "letci" (chap ti, co leteli k Everestu) uzili dvojnasobne dlhy let, lebo na letisku vraj bola…

za Peta Barusa

01

17:51

máj

2007

Ako sa Peto ma? Bol som povereny sa tejto nelahkej ulohy zhostit. Peto je vytazeny, ze mu na internet prilis casu nezostava. Chodi po pamiatkach, uci sa rozpoznavat…

Tibetanom

29

18:09

apr

2007

Ozvite sa, ako bolo vo VIP lounge v Dili :) Myslim na Vas, je to tu trosku pustejsie ked ste odisli ;) Nabuduce si vezmite priklad od Peta, ten ma vacsiu vydrz! Spojil…

Prva sprava z Nepal Adhirajya...

29

14:00

apr

2007

Len kratka spravicka; vsetci okej prileteni, spravne soknuti z Nepalskeho systemu... pardon chaosu :) Ale tak to ma byt, pre toto cestujeme, aby sme poznali rozdiel.…

Pashupatinath, spaľovanie mŕtvych

28

16:29

apr

2007

Sedim na internete, ostatni patraju po strudlach a masazach... Dnes to bol opat podareny den. Nevieme sa zhodnut, ci v hustom dyme ktory stupal zo spalovacich ghatov na…

Ahoj Eja :)

28

14:00

apr

2007

...tak to si ma neuveritelne potesila :) Jednak, ze si si spomenula (na moje meniny), jednak pre tu Lacinku Palacinku. Ked sa vratim, tak ta na zopar pozyvam. ...moze…