828 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Kuba (12)
Kuba - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Kuba
O vyšších platoch, ale aj vyšších cenách na Kube už som písal v predchádzajúcom príspevku.…
V predchádzajúcich príspevkoch som písal o ekonomickej transformácii, ktorá aktuálne prebieha na Kube. Od 1.januá…
Okrem zrušenia turistickej meny CUC - kubánske konvertibilné peso (o zrušení som písal v mojom predchádzajúcom pr…
Kubánska ekonomika v týchto týždňoch prechádza náročným obdobím. Od 1.januára 2021 vláda na čele s…
Tento karibský ostrov sa po dlhých mesiacoch otvára svetu a turizmu. Zatiaľ v obmedzenej podobe, ale predsa. Kuba relatívne rýchlo…
Kuba, najväčší z karibských ostrovov, sa nachádza južne od amerického štátu Florida a súostrovia Bahamy a…
Kuba plánuje zrušiť svoju menu tzv. CUC, Kubánske konvertibilné peso, ktoré používala dlhých 26 rokov. Namiesto neho…
Oblasť Baracoa na Kube je známa, okrem krásnej prírody, aj výrobou čokolády. Kraj na východe Kuby v tropickom pásme…
Opäť nás víta Baracoa. Prichádzame po serpentínach, od Karibiku ku Atlantiku, prechádzame krásnou zelenou prírodou,…
Santiago, druhé najväčšie mesto Kuby, leží na východnej strane ostrova. Tam, kde začala revolúcia. Oblasť, kde sa Fidel narodil.…
Je čas sa posunúť ďalej. Opúšťame krásnu Havanu a smerujeme na juhovýchod, od Atlantiku ku Karibskému moru. V tejto časti…
Havana ponúka aj miesta, ktoré sú už dosť turistické, ale to neznamená, že nie sú zaujímavé. Väčšina…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Machu Picchu a relax na Kube
viac → -
Kolumbia 5K
viac → -
Peru, Bolívia
viac → -
Ríšou Mayov
viac → -
-
-