157 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Brazília (3)
Brazília - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Brazília
Assador je jednoznačne naša TOP odporúčaná reštaurácia mesta Bohov. Nachádza sa na brehu zátoky Guanabara v štvrti Flamengo. Priestranné čisté prostredie, veľké…
Najľudnatejším mestom roka 2023 je naďalej japonské hlavné mesto Tokio. Celkovo má v rámci svojej aglomerácie až 37 miliónov obyvateľov. Indická metropola Dillí na…
O nádherných vodopádoch na hranici Argentíny s Brazíliou, majestátnych Iguazú, najväčšej sústave vodopádov na svete, ste určite už počuli. Nakoniec, popísal som o nich…
Maracanã patrí pre futbalových fanúšikov medzi povinné zastávky v rámci návštevy Ria de Janeira. Konali sa tu a stále sa aj konajú dôležité zápasy a významné udalosti.…
Ak sa chystáte navštíviť brazílske mesto Natal, tak rozhodne by ste nemali vynechať jeho najznámejšie atrakcie ako je napr. 120 metrov vysoká duna Morro do Careca…
Max Cavalera patrí k svetovým osobnostiam metalovej scény a je žijúcou brazílskou legendou tohto hudobného žánru. Spoluzakladateľ svetoznámej kapely Sepultura a neskôr…
Feijoada, brazílske národné jedlo. Brazília je obrovská krajina, nie je to jednotvárna kuchyňa, a preto sa niektoré prísady do feijoady budu trochu líšiť od regiónu k…
Štadión Maracanã v brazílskom Rio de Janeiro určite patrí medzi lákadlá mesta. Prehliadku rôznych historických artefaktov si tu môžete pozrieť za naozaj nízke vstupné -…
O voľbách v Brazílii a o kandidátoch na prezidenta písal ucelený článok Ľuboš Fellner (Brazílske voľby - v 4. najväčšej demokracii sveta), ja by som vám chcel priblížiť…
Pato No Tucupi sa pripravuje z divokej kačky, pato. Jedlo sa uvarí vo vývare z tucupi (šťavy z manioku) a z listov rastlinky jambu. Používajú sa do neho aj lokálne…
Gastronómia severnej časti Brazílie je ovplyvnená pôvodnými domácimi obyvateľmi, ktorí používali koreňovú zeleninu, ovocie z lesov, listy z rozličných rastlín a bylinky,…
Väčšina Slovákov je dnes vraj za predčasné voľby. Ospravedlňujem sa, ja sledujem viac tie Brazílske. Dnes v nedeľu sa bijú dvaja kohúti: Jair Bolsonaro, aktuálny…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -