184 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Taliansko (10)
Taliansko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Taliansko
Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá. Nezávidí, nevystatuje sa, nenadúva, hovorieval svätý Pavol. Teraz…
K Bazilike Panny Márie Väčšej musíte prejsť trošku peši navyše, ale stále ste v absolútnom centre Ríma. No táto oštara sa oplatí, po Bazilike svätého Petra ide o druhý…
„Lateráno“ je najdôležitejší kostol katolíckej cirkvi, najstaršia bazilika „západu.“Kedysi sme tu…
Panteón bol najstarší kostol Ríma, ale to nie je pravda. Začiatkom 17. storočia po úprave pápeža Urbana VIII. boli dokonca…
Sicília má viacero prehistorických jaskýň a hoci tými najkrajšími sú Grotta dell´Addaura alebo Grotta del Genovese, predsa len tu nájdete aj tretiu jaskyňu so vzácnymi,…
Sicília sa môže popýšiť obrovskou históriou a natrafíte na ňu prakticky kamkoľvek sa pohnete. Počuli ste už o sicílskych pravekých jaskyniach? Medzi najdôležitejšie…
Sicília je ostrov pretkaný historickými zaujímavosťami. Najznámejšie miesta sú potiahnuté antikou či starovekom, ale história ostrova siaha o tisícky rokov hlbšie.…
Rím sa niekedy nazýva aj „Mesto siedmich vrchov“, pretože bol založený na siedmich pahorkoch východne od rieky Tiber. A Kapitol…
Rímske Fórum bolo centrom mesta a môžete tu vidieť ruiny starovekých trhovísk, administratívnych a cirkevných budov. Na…
Jediný novodobý div sveta v Európe. Stál som pred ním 10 razy a mal som to šťastie, že som ho na dvojhodinovej…
Supertoskánske vína sú napríklad Sassicaia, Tignanello, Ornellaia či Masseto. Spoznal som ich, keď som sa pred pätnástimi rokmi zastavil v malom mestečku Bolgheri. …
Brunello di Montalcino sa vyrába z miestneho toskánskeho typu Sangiovese označovaného ako Brunello alebo Sangiovese Grosso. Niektorí to naz…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Vietnam a pláže Phu Quoc
viac → -
-
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Banánové republiky
viac → -
-
-
Thajsko, Malajzia, Singapur