Florencia - najkrajšie pamiatky

Florencia - najkrajšie pamiatky UNESCO pamiatky v Taliansku

Šarmantné, temperamentné, zároveň romantické a plné krásnej histórie - také je Taliansko. Prívlastkov by sa našlo ešte mnoho. Krajinu nepreslávilo len famózne jedlo, ale najmä obrovský počet zachovalých pamiatok odkazujúcich na našu históriu. Na svoje si príde každá umelecká duša, milovník dobrého jedla, popíjania kávy či vína na teraske. Európska čižma sa stala atraktívnou destináciou, ktorú vyhľadávajú aj najnáročnejší cestovatelia. Vedeli ste, že v Taliansku sa sústreďuje najväčší počet pamiatok zapísaných do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO? Je ich dokopy 55. 

Historické centrum Florencie

Srdce Toskánska sa nachádza v geografickom strede Talianska. Pokiaľ ste na tomto mieste ešte neboli, je na čase si začať plánovať návštevu. V lete sa tu budete cítiť ako vo filme. Historické centrum je jedným z miest, ktoré je zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. V kolíske renesancie si neoddýchnete od krásnych pamiatok ani na chvíľu. Pripravte sa na príjemné prechádzky, čerstvé cestoviny a lokálne, starostlivo vypestované víno. Každá ulička je výnimočná, plná barov, reštaurácií a romantických zákutí. 

Námestie Piazza del Duomo patrí medzi jedny z najnavštevovanejších miest v celej Európe. Turisti navštevujú námestie najmä kvôli impozantnej stavbe - Santa Maria del Fiore. Gotická katedrála sa môže pochváliť najväčšou renesančnou kupolou svojho druhu na svete.

Florenciu pretína rieka Arno a tak, ako sa v lete vysedáva a oddychuje na nábreží Dunaja v Bratsialve, sa trávi čas aj pri moste Ponte Vecchio, ktoré lemuje promenáda plná obchodíkov a skvelých reštaurácií. Ide o jeden z najznámejších mostov Talianska, odkiaľ si odnesiete fotografie ako z pohľadnice. Taliani si ľúbia pospať, a preto vám odporúčame vybrať sa do mesta v skorších ranných hodinách, kedy ho budete mať skoro len pre seba. 

Do Florencie sa dostanete priamo z Viedne, let trvá iba hodinu a pól. Či sa vyberiete na predĺžený víkend alebo sa len zastavíte na jeden deň, určite neoľutujete. Ďalšie pamiatky Florencie nájdete v našom blogu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

12223 22224€
K

Európa  

Vatikán, Taliansko


náročnosť

7 dní

Trvanie

2120
Marco Polo – najväčší cestovateľ Prémiový blog

Prémiový blog Marco Polo – najväčší cestovateľ

V záverečnom blogu o veľkom cestovateľovi píšem o jeho návrate z Číny späť domov. Išiel opäť úplne inou cestou a bolo to jedno nádherné…

Ľuboš Fellner 12 min. čítania
Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec Prémiový blog

Prémiový blog Krištof Kolumbus – z hrdinu zločinec

Krištofa Kolumba pozná každý, moreplavec, ktorý objavil pre nás Ameriku – Nový svet. Predkolumbovská Amerika je terminus technicus podobne ako…

Ľuboš Fellner 32 min. čítania
Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť! Benátky

Benátky Benátky - verte mi, budete sa chcieť stratiť!

Pri sťahovaní národov ušli obyvatelia na severe Apeninského polostrova pred barbarskými kmeňmi do močiarov, v ktorých si začali stavať domy na…

Ľuboš Fellner 39 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: