184 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Taliansko (14)
Taliansko - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Taliansko
Na talianskej rieke Adiža vyrástlo mesto zvané Verona. Zamilovaným párom sa pri jej mene rozbúcha srdce a na tvári sa odrazí jemný úsmev. Presne sem totiž britský…
Hoci patrí Cortina d´Ampezzo do rovnakého kraja ako svetoznáme Benátky, má s nimi pramálo spoločného. Azda…
Fiumucino získalo dôležité ocenenie a zapísalo ako ako prvé anti-covid letiska sveta! Tí, ktorí dychtia po dovolenke, m…
Sicília má kopec zážitkov! Moja dcéra Sára si zabudla v reštaurácii v Trapani iPhone. V tomto caffe na Via Ammiraglio Stait hneď oproti prístavu sme boli po prvý raz a…
Kde sa najesť na sícilskom ostrove Marettimo? Vyberte sa s nami za tým najlepším! Začína sa aperitívom niekedy po 7hod. večer. Uviažete lodičku, zhodíte kyslíkové bomby…
Čo si pozrieť na ostrove Marettimo? Viete, kde sa vôbec nachádza? Asfalt tu nájdete iba po vystúpení z trajektu. No po 50 metroch skončí a viac sa neobjaví. Po mestečku…
Marettimo nie je len krásnym neznámym ostrovčekom ostrova Sicília, ale nájdete tu aj fascinujúce pláže, kde budete sami. Najhlučnejšie sú kostolné zvony a škrekot čajok.…
Skoro sme do seba vrazili hlavami. Ja sa nepozerám, makám hore v predklone, beriem to ako tréning na preteky Od Tatier k Dunaju. On sa evidentne v pokoji pásol.…
Čo si vychutnať na Sicílii? Taliansko južne od Ríma som dlho považoval za Afriku, nekultúrnu, špinavú, chudobnú oblasť bez minulosti a budúcnosti. Ešte v roku 1990 som…
Neostávajte len vo Florencii, ale vyberte sa aj ďalej a objavte unikátnu Sienu. Na návštevu Sieny a ochutnávku Chianti, zná…
Prileteli sme do Florencie a boli sme plní očakávaní. Florencia je posiata pamiatkami! Po ubytovaní v centre mesta neďaleko hlavnej katedr…
Švajčiarska garda vo Vatikáne stojí akosi nakrivo. Kašľu na pozor. Červeno žlto modrá uniforma ktorú navrhol v 16 storočí…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Vietnam a pláže Phu Quoc
viac → -
-
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Banánové republiky
viac → -
-
-
Thajsko, Malajzia, Singapur