88 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (2)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Slnko už zapadá. More je pokojné a v Stone Town na Zanzibare sa pomaly rozsvecujú pouličné svetlá. Po BUBO prehliadke hlavného mesta tohto jedinečného ostrova korenín…
Island je zem ohňa, ľadu a vikingov. Tí sem zavítali na svojich objaviteľských výpravách už veľmi dávno. Odvtedy sa, samozrejme, mnohé zmenilo, Island prešiel veľkou…
Počas môjho pôsobenia v Kodani som mohol toto mesto nielen lepšie spoznať a vidieť, ale priblížiť sa aj krajine, kultúre a spoločnosti. Vidieť skutočne ukryté miesta, o…
Ekvádor je krajina ležiaca priamo na rovníku. Preto tam žijú „rovníci a rovníčky“. Neďaleko hlavného mesta Quito sa nachádza Mitad del Mundo - STRED SVETA. Miesto s…
Sú asi tri hodiny poobede, jemne pofukuje a slnko páli. Prechádzam bezpečnostným skenerom. Aj na malom letisku v Nazca platia prísne pravidlá. Môj vreckový nožík ostáva…
Faerské ostrovy ročne navštívi niekoľko tisíc turistov. Drvivá väčšina sem prichádza za prírodnými scenériami a históriou. Je tu ale aj iná skupina cestovateľov, ktorí…
Maasai Mara je jedno z mojich najobľúbenejších miest na fotografovanie. Poznám tam množstvo miest, kam chodiť na zver. Príroda je…
Problematika okolo ľadovcov je náročná na vysvetlenie a zložitá. Približne 20 rokov dozadu skupina vedcov povedala, že ľadovce sa topia, čo…
Kakao poznáme všetci. Je plodom kakaovníka (Theobroma cacao), ktorý do Európy doviezli dobyvatelia Južnej Ameriky. Staré…
19. marca 2021 sa prebudila na Islande po 8. storočiach sopka. Všetci, čo máme radi Island a jeho divokú prírodu, určite vieme o sopke…
Dnes je 17. máj. Jedna z mojich najobľúbenejších až srdcových krajín oslavuje Deň Ústavy. Prijali ju Nóri na Ríšskom sneme práve 17. mája 1814 v malom mestečku Eidsvoll,…
Pre BUBO pracujem už nejaký čas. Väčšinou fotím v zahraničí. Doma menej. Jeden májový podvečer som sa vybral na postriežku…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Machu Picchu a relax na Kube
viac → -
Kolumbia 5K
viac → -
Peru, Bolívia
viac → -
Ríšou Mayov
viac → -
-
-