32 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Pravdepodobne ste počuli, že najlepší dopravný prostriedok na Srí Lanke je tuk-tuk. Áno aj nie. Záleží od toho, kam sa chcete dostať. Napríklad, ak sa potrebujete dostať…
Mám voľno v Manile a kamarát, u ktorého bývam, je Číňan. V Manile je veľa Číňanov a tento môj sa volá Henry. Je to už 4. generácia jeho rodiny, ktorá býva na Filipínach.…
Na Filipínach som strávil zopár týždňov. Tamojšia kuchyňa nie je ničím zaujímavá, alebo diametrálne odlišná od klasickej kuchyne juhovýchodnej Ázie. Ryža, zelenina,…
Austrália a Papua Nová Guinea sú od seba vzdialené iba 160 km. V roku 1906 prešla správa juhovýchodnej časti Papuy Novej Guiney z Veľkej Británie na Austráliu a táto…
Kazuár (rod Casuarius) je tretí najväčší vták na svete a o prvenstvo bojuje s pštrosmi a emu. Je to nelietavý vták endemického pôvodu. Nájdeme ho iba v Papue-Novej…
Rieka Fly je po riekach Sepik a Mamberamo treťou najdlhšou riekou na druhom najväčšom ostrove sveta, Papua-Nová Guinea, s celkovou dĺžkou približne 1100 km. Napriek tomu…
Poznáte vtip o tom, ako kanibali chytia Slováka a ešte ďalšie dve národnosti, dajú im dve sklenené gule, že s nimi majú robiť niečo nevídané, a Slovák jednu rozbije a…
V slovenčine nazývame tieto signifikantné vtáky jednoducho rajky (čeľaď Paradisaeidae). Rajok je veľa druhov, dnes ich napočítame 45 druhov v 17 rodoch. Na prvý pohľad…
Najväčšie oslavy tohto tamilsko-hinduistického festivalu sa konajú v januári v Malajzii. Mne sa podarilo zachytiť malý Thaipusam na Srí Lanke, 8. septembra. Po ceste do…
Dánsko má nádherné pobrežie, ktoré sa z roka na rok mení. Silný vietor vanúci z otvoreného Severného mora a morské prúdy formujú, alebo možno lepšie napísať deformujú…
Na severozápadnom pobreží Dánska, neďaleko malebnej rybárskej dediny Lønstrup stojí maják, ktorý sám o sebe nie je ničím zaujímavý. Má iba 23 metrov postavili ho v roku…
Možno ste počuli alebo čítali, že v Dawsone na západnom brehu rieky Yukon je golfové ihrisko. Vedeli ste však, že jedno golfové ihrisko je aj rovno nad mestom? Tak už…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Machu Picchu a relax na Kube
viac → -
Kolumbia 5K
viac → -
Peru, Bolívia
viac → -
Ríšou Mayov
viac → -
-
-