24 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Najväčšie oslavy tohto tamilsko-hinduistického festivalu sa konajú v januári v Malajzii. Mne sa podarilo zachytiť malý Thaipusam na Srí Lanke, 8. septembra. Po ceste do…
Dánsko má nádherné pobrežie, ktoré sa z roka na rok mení. Silný vietor vanúci z otvoreného Severného mora a morské prúdy formujú, alebo možno lepšie napísať deformujú…
Na severozápadnom pobreží Dánska, neďaleko malebnej rybárskej dediny Lønstrup stojí maják, ktorý sám o sebe nie je ničím zaujímavý. Má iba 23 metrov postavili ho v roku…
Možno ste počuli alebo čítali, že v Dawsone na západnom brehu rieky Yukon je golfové ihrisko. Vedeli ste však, že jedno golfové ihrisko je aj rovno nad mestom? Tak už…
Nečakané? Áno aj ja som bol prekvapený. Toto miesto nie je zrovna pretkané cyklotrasami, presnejšie nie je tu ani jedna oficiálne značená. Napriek tomu sa to dá a vie to…
Dawson City je s počtom obyvateľov do 1500 (a aj to len v lete počas sezóny) druhým najväčším sídlom v kanadskom teritóriu Yukon. Pre poriadok najväčšie a hlavné mesto…
Dempster Highway, ikonická cesta v kanadskom teritóriu Yukon, je jednou z najznámejších a najkrajších ciest v Severnej Amerike. Zároveň je to jediná celoročná cesta…
Najvyšší vrch v tomto národnom parku niekomu pripomínal náhrobný kameň, a tak horu vysokú 2 196 metrov nazvali Tombstone. Národný park tu bol založený len v roku 2004…
Prepáčte mi ten bulvárny nadpis, nedalo mi to. Peggys, ako to tu každý volá je príjemná a útulná krčma, s pozitívnou atmosférou a terasou. Ako snáď všetky miesta v…
The Pit, tiež známy ako The Pit Bar, je jedným z najznámejších a najikonickejších miest v Dawson City. Bar, nachádzajúci sa v historickom Westminster Hotel z roku 1898,…
Alebo iba Gerties, ako miesto každý nazýva, je neoddeliteľnou súčasťou histórie a kultúry Dawson City. Meno dostalo po Gertie Lovejoy, jednej z legendárnych tanečníc…
Libanon, krajina kedysi známa ako Švajčiarsko východu, sa ocitla v roku 1975 na pokraji občianskej vojny. Tento konflikt, trvajúci až do roku 1990, bol dôsledkom…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -