1367 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (20)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Tahiti zľahčuje „Covid podmienky“ a od 9. októbra aj nezaočkovaní, ktorí prekonali ochorenie, majú vstup za rovnakých podmienok ako vakcinovaní. Víkendový lockdown sa…
Ahl al-Bayt v preklade znamená ľudia domu, teda rodina Mohameda. Mená členov Mohamedovej rodiny má málo sunnitov, a keď sa niekto…
Šiitski veriaci využívajú dočasnú svadbu, ktorá je sunnitmi nazývaná svadba z rozkoše. "Je to prostitú…
V roku 680 v meste Karbala nebolo nič, iba púšť; dnes tu okolo Husajnovej hrobky stojí mesto so 700 000 obyvateľmi. Karbalu…
Počas sviatku Ašura si šiitski veriaci pripomínajú hrdinskú martýrsku smrť imáma Husajna, vnuka proroka Mohameda a …
V Nigérii, Ugande či Malawi Vás za homosexualitu môžu odsúdiť až na 14 rokov väzenia. Africká heterosexuálna patriarch…
Základom viery moslimov je učenie o poslednom súde, s ktorým nastane zmŕtvychvstanie tela i duše. Ide zároveň o vyzdvihovanie…
Cestovnú kanceláriu nepotrebujeme. Veľa cestujeme. Boli sme v 15 krajinách sveta a nielen Chorvátsko ale aj Taliansko, aj Algarve,…
Čítal som viac vedeckých názorov, no väčšina sa zhoduje v tom, že hora sa nachádza v Jeruzaleme. Vrch, na ktorý…
Skutočne prvým pokusom o monoteizmus bolo vytvorenie kultu Boha Atona faraónom Achnatonom v 14. storočí p.n.l. O Achnatonovi,…
Čo o tomto pánovi vieme? Moje osobné skúsenosti... Idem z letiska v Bagdade krížom cez nárazníkovú zónu, kam nem…
O čo dnes ide v Guinei? Vojenský puč odstránil „demokratického prezidenta“ Alpha Condé. Keď som po prvý raz prechá…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -
Čína, Tibet, Nepál