1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (27)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Kde ženy nájdu svoju dôstojnosť

02

09:33

máj

2021

Východný Timor Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Od vzniku BUBO sme si dali za cieľ rozvíjať slovenské cestovateľstvo, ale zároveň sa snažíme reprezentovať Slovensko. To je aj dôvod,…

Atauro – exotický ostrov Východného Timoru

01

18:36

máj

2021

Postrehy: Asfalt na Atauro = 0 km Mobilný signál = 0 Wifi = 0 Platba kartou = nula Platba Euro = nula Podmorský svet = najdiverzifikovanej…

Najlepšie šnorchlovanie sveta

01

12:51

máj

2021

Sedávam v našej chatke a more mám asi najbližšie ako som kedy mal, tak na 4 metre od môjho lap topu. Je tam malý mú…

Xanana – Che Guevara východu

01

12:06

máj

2021

Považujem sa za pravičiara, aj keď to už na upadajúcom západe vychádza z módy. No moje srdce patrí revolucionárom, ktor…

História Východného Timoru

01

11:23

máj

2021

Pôvodní obyvatelia nie sú malajsko-indonézskeho pôvodu, ale pochádzajú z Austrálie a ich DNA je podobn…

Dili- hlavné mesto Východného Timoru

01

11:12

máj

2021

Hlavné mesto Východné Timoru si pri vyslovení mnohí mýlia s Indiou. Je to Dilí, ale aj keď sa to vyslovuje rovnako,…

Riečne delfíny - kde ich vidieť

30

15:30

apr

2021

Surinam Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Riečne delfíny. Keď splavujem rieky sveta, napríklad Brahmaputru, Amazonku či posledne Mekong, tak vždy počúvam, že tu žijú riečne delf…

Mestečko v džungli a lovenie piraní

30

14:55

apr

2021

Surinam Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Apoera je ďaleko. Ďaleko od dnešného sveta. Nedá sa sem dostať a tak sem ani nikto nechodí. Nie je to ten bod, kde nikdy nikto nebol, no…

Mešita sultána Qabusa - najkrajšia na svete

30

09:11

apr

2021

Omán Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dominantou hlavného mesta Maskat je mešita Sultan Qaboos Grand Mosque, ktorú lovci zážitkov z BUBO samozrejme navštevujú. Ja som tu bol po prvý raz v roku 2007, 6 rokov…

Kadidlo – čo kúpiť v Ománe

30

08:42

apr

2021

Omán je možno najvoňavejšou krajinou sveta. V uličkách a lobby hotelov rozvoniava kadidlo stále, presne vedia, ako na to, a je to veľmi príjemné. Rimania nazývali Jemen…

Káva a datle Ománu

30

08:41

apr

2021

Ďalším produktom typickým pre sultanát Omán sú ďatle. V čase najväčšieho rozmachu lodnej prepravy boli najdôležitejším obchodným tovarom, dokonca aj kapacita starých…

Opera v Maskate

30

08:40

apr

2021

Hudba v Ománe bola do roku 1970 zakázaná, dnes sa prechádzam luxusnou operou v hlavnom meste a obdivujem ohromné architektonické dielo a evidentnú snahu po dokonalosti.…