1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (27)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Od vzniku BUBO sme si dali za cieľ rozvíjať slovenské cestovateľstvo, ale zároveň sa snažíme reprezentovať Slovensko. To je aj dôvod,…
Postrehy: Asfalt na Atauro = 0 km Mobilný signál = 0 Wifi = 0 Platba kartou = nula Platba Euro = nula Podmorský svet = najdiverzifikovanej…
Sedávam v našej chatke a more mám asi najbližšie ako som kedy mal, tak na 4 metre od môjho lap topu. Je tam malý mú…
Považujem sa za pravičiara, aj keď to už na upadajúcom západe vychádza z módy. No moje srdce patrí revolucionárom, ktor…
Pôvodní obyvatelia nie sú malajsko-indonézskeho pôvodu, ale pochádzajú z Austrálie a ich DNA je podobn…
Hlavné mesto Východné Timoru si pri vyslovení mnohí mýlia s Indiou. Je to Dilí, ale aj keď sa to vyslovuje rovnako,…
Riečne delfíny. Keď splavujem rieky sveta, napríklad Brahmaputru, Amazonku či posledne Mekong, tak vždy počúvam, že tu žijú riečne delf…
Apoera je ďaleko. Ďaleko od dnešného sveta. Nedá sa sem dostať a tak sem ani nikto nechodí. Nie je to ten bod, kde nikdy nikto nebol, no…
Dominantou hlavného mesta Maskat je mešita Sultan Qaboos Grand Mosque, ktorú lovci zážitkov z BUBO samozrejme navštevujú. Ja som tu bol po prvý raz v roku 2007, 6 rokov…
Omán je možno najvoňavejšou krajinou sveta. V uličkách a lobby hotelov rozvoniava kadidlo stále, presne vedia, ako na to, a je to veľmi príjemné. Rimania nazývali Jemen…
Ďalším produktom typickým pre sultanát Omán sú ďatle. V čase najväčšieho rozmachu lodnej prepravy boli najdôležitejším obchodným tovarom, dokonca aj kapacita starých…
Hudba v Ománe bola do roku 1970 zakázaná, dnes sa prechádzam luxusnou operou v hlavnom meste a obdivujem ohromné architektonické dielo a evidentnú snahu po dokonalosti.…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -