1368 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (41)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Lekár Hastings Banda vyštudoval medicínu v Európe a potom praktizoval v Ghane, krajine, ktorá získala nezávislosť…
Malawi je známe svojím veľkým, úžasným jazerom a “hyenami”, mužmi, ktorí zbavujú dievčatá panenstva.…
Preto vyrážame po stopách Davida Livingstona do Blantyre. Blantyre je 2. najdôležitejšie mesto krajiny, centrum financií a…
Enkláva, napríklad Vatikán, je absolútne obkrúžený Rímom. Exklávou je napríklad Kaliningrad, angolská Cabinda či ostrov Likoma, kam teraz v Malawi mierime. Exklávy sú…
Tanganika, Viktóriino jazero, Albertovo jazero, Edwardovo jazero, Kiwu a Malawi. Mal som to šťastie vidieť všetky, plaviť sa po nich a v…
Mzuzu, Livingstonia, Nikka, Usisya. Požičiavame si auto, cena je vyššia, ale to by nevadilo, oni si pýtajú 1.65 USD/km navyše, a to…
Lilongwe bolo oficiálne uznané za mesto až v roku 1947. No nebyť toho, že si ho prvý prezident Malawi MUDr. Hastings Kamuzu Banda vyberie za hlavn…
Je najlepším zápasníkom sveta v ťažkej váhe a po Samuelovi Eto’o ide o ďalšieho hrdinu Kamerunu. Najhorš…
Podarilo sa mi dotknúť sa miest, kde sa vraj Mojžiš narodil v Egypte; bol som na hore Sinaj, kde dostal 2 dosky božích prikázaní …
Kto to je Aga Khan? Vždy ma takýto vodcovia fascinovali. Keď sa osobne stretnem s kráľmi a sultánmi, ktorí vládnu svojmu ľudu je to…
Najvyššia a najznámejšia cesta sveta to sú dva diametrálne odlišné pojmy. Najvyššie položen…
BUBO má ďalšie prvenstvo. Vstúpili sme dovnútra najstaršej pyramídy Egypta. Stalo sa tak 27. februára 2021 o 12 hod…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
-
Kanada - veľký okruh
viac → -
-
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
Zlatá cesta Japonskom
viac → -