1369 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (85)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Káva zo srdca Afriky- Burundi

11

07:31

nov

2011

Burundi Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Burundi, srdce Afriky. Nazýva sa tak pre jeho obrys v tvare srdca a jeho centrálnu polohu na africkom kontinente. 800 000 rodín tu pestuje kávu (The World Bank, 2011) a…

Keď ste v Afrike cítite že žijete

11

00:38

nov

2011

Vyzliekli sme sa bežali po pieskovej pláži, prešli asi dvojmetrový skalný prah, skočili a začali plávať a plávali a plá…

Chrliaca aktívna sopka Nyiragongo

09

22:45

nov

2011

Sem do Burundi to bol nádherný let  a tak to beriem ako zážitok, súčasť Burundi. Nádherný let cez Saharu kde…

Budapest nasa

07

19:55

nov

2011

Pred 20 rokmi sme s Europou v BUBO zacinali a posledne roky ju objavujeme opat. Sme si vedomi ze prekvapit vo Viedni, Prahe ci Budapesti je velmi tazke. Preto tu my co…

Bayern Mníchov a Oktoberfest

25

20:00

sep

2011

Nemecko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

FC Bayern vyhral včera jednoznačne 3:0. Rummenigge sedel hneď pod nami. Ribéry aj Muller hraki vynikajúco a Arjen Robben, ktorého si my Slová…

Posielam šťastie zo sobotného Hong Kongu

17

06:10

sep

2011

Hongkong Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Hong Kong je vyše 40x väčší než Macao a úplne iný. Spojenie týchto dvoch zvláštnych štátikov…

Intenzívny život v Hongkongu

15

12:32

sep

2011

Hongkong Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

V krátkej prestávke Vám píšem. Našich 7 statočných môže povedať, HongKong sme videli. Pozreli sme si ho z vrchu…

Ostrov Taipa v juhočínskom mori

14

03:52

sep

2011

Macao Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Opäť zdravím z malilinkého "špeciálneho administratívneho regiónu Číny" z ostrova Taipa. O 10 min opú&scaron…

Ázijské Macao

12

10:33

sep

2011

Macao Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Hlásim, že naša skupina 7 ľudí práve rýchloloďou pristála v Macao a po autobusovej rýchlej obhliadke mesta sa ubytovala.…

Na  juhu Europy vedia zit!

30

19:29

aug

2011

Francúzsko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Tak už aj ja som doma, prave som doletel z Nice. Buduci rok budeme mat v katalogu opat viac juznych krajim Europy. Francuzsko, Taliansko, Spanielsko, Portugalsko, Grecko…

Nice is nice

28

11:18

aug

2011

Nice is nice, tvrdia Briti. Nissa bella, rozplyvaju sa Taliani. Cim som v Nice dlhsie, tym sa mi viac paci. Kolky krat som tu? A stale som nadseny. Stale sa tu ci v…

Atlanticka riviera versus Stredomorska

25

14:40

aug

2011

Pred prichodom na plaz sme dostali malu knizku. V nej boli casy prilivu na cely rok. Rano o 9.00 a vecer o 20.31. Vtedy priliv kulminuje a je mozne sa kupat. Ked pridete…