Eritrea, ako mnohé iné krajiny východnej Afriky, nepatrí medzi vyhlásený gurmánsky raj, ale môžete si byť istí, že tu rozhodne hladní nebudete. Kuchyňu Eritrei ovplyvňovalo okolie a teda Etiópia, no svoje si tu povedali pred rokmi aj Taliani, kedy tento africký kus zeme kolonizovali. Národným jedlom tejto krajiny je jedno zvané Zigni, ktoré by ste v Etiópii našli pod menom Kai Wat. Práve na Zigni je pekne vidieť to, ako sa do seba zliali africké aj talianske predstavy, a ak si objednáte Zigni, dostanete na stôl dusené hovädzie mäso s rajčinovou šťavou s cestovinami. Jeho chuť dotvára cibuľka a lokálne koreniny (medzi tajomstvá patrí korenie berbere), vďaka ktorým má jedlo jemne pikantný nádych. Zigni sa podáva najčastejšie s prílohou, ktorou je indžera, fermentovaná placka, ktorých sa tu doslova prejete, pretože patrí k najbežnejším jedlám Eritrei. Samozrejme Zigni sa môže podávať aj s ryžou, hoci nám cestoviny s ryžou k sebe akosi nejdú, tu si s tým nerobia starosti. Pravou rukou si trhajte kúsok indžery a naberajte si Zigni tak ako domáci. Príbor tu často hľadáte márne, pretože tradícia je tu stále silnejšia. Podľahnite jej a ulovíte krásny zážitok, aké v BUBO hľadáme všade na svete!
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Eritrea
- Asmara- hlavné mesto Eritrei
- Kmeň Rashaida - beudínski Arabi v Eritrei
- Kmeň Afarov, vládcovia Danakilu a pekla na zemi
- Kmeňové menšiny v Eritrei: Kunama a Bilen
- Mandawa - Keren, Eritrea
- Eritrea- čo ste netušili, informácie z praxe
- Najstaršie mešity sveta: Masjid as Sahabah, Masawa, Eritrea
- Národné múzeum v Asmare
- Adulis - starovek v Eritrei
- Qohaito - prehistorické umenie Eritrei
- Totalitné režimy sveta – TOP 5