Tu v Uruguaji sa treba pripraviť na fantastický gastronomický zážitok. Takýto sandwich ste, dúfame, ešte nevideli ani nejedli. Ak držíte diétu, tak toto nebude moc pre Vás, ale ak si sem tam dovolíte zhrešiť, tak na chivito si určite nechajte miesto. Národné jedlo, ktoré stojí za ten malý hriech. Chivito je španielsky výraz pre označenie malej kozy. Z rozprávania príbehov sa vie, že kedysi dávno tu žil jeden kuchár, ktorého požiadali o to, aby pripravil jedlo z pečeného kozieho mäsa. Nakoľko toto mäsko nemal k dispozícii, tak improvizoval a pripravil prvý sandwich skúskami takého opečeného mäsa doslova "aké mu chladnička dala". A tak Chivito bolo zrazu na svete. Čo môžete očakávať? Veľký sandwich naplnený kúskami hovädzieho mäsa, lahodnou šunkou, topiacou sa mozzarellou, dochrumkava opečenou slaninkou. K tomu ešte nejaká zelenina, aby to bolo vyvážené. Volské oko navrch a ste vybavený. Vlastne ešte nie. Ešte pridajú salsu golf - mix kečupu a majonézy a ak sa ruka šmykne, tak dostanete extra porciu olív, cibule a uhorky. Nezabudnite pýtať prílohu, hranolky alebo zemiakový šalát. Teraz je to už komplet. Malo by sa to zmestiť na stôl a tak Vám prajeme dobrú chuť! Na fotografii verzia bez sandwicha.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Uruguaj
- Mercado del Puerto, trh Montevideo
- Tip na jedlo, Montevideo
- Punta del Este - prvý dojem
- UNESCO Uruguaj - Colonia del Sacramento
- Feria Artesanal, trh Colonia del Sacramento
- Luxusné oblečenie z Uruguaja, Punta del Este
- Uruguaj, vlajka
- Uruguaj, mapa
- Tip na hotel Fasano, Punta del Este
- Montevideo, Palacio Salvo
- Montevideo - prvý dojem
- Suveníry Montevideo, Uruguaj
- Výlet z Buenos Aires do Uruguaja
- Tip na hotel Bahia Vik, José Ignacio