Výlet z Buenos Aires do Uruguaja

Výlet z Buenos Aires do Uruguaja Ako si pozrieť počas návštevy Argentíny aj Uruguaj

Ak sa niekedy ocitnete v argentínskom meste tanga Buenos Aires, napríklad počas našich zájazdov do Južnej Ameriky, máte veľkú šancu “odfajknúť” si aj návštevu Uruguaja a pozrieť si aj túto malú, no o to zaujímavejšiu krajinu. Čím by vás mala lákať? Možno budete prekvapení, no hlavné mesto Uruguaja Montevideo je veľmi pekným a moderným mestom, niektorí dokonca tvrdia, že výrazne konkuruje “Parížu Latinskej Ameriky”, teda Buenos Aires.

Aj koncepcia mesta je podobná a vzdialenosti sa tu, podobne ako v Buenos Aires či Barcelone, počítajú na bloky. Hľadáte obchodný dom? “Dva bloky rovno a tri doprava”. Hotel, reštaurácia, autobusová stanica? “Päť blokov rovno, dva doľava”. Zaujímavosťou Montevidea je promenáda na pobreží dlhá viac ako 22 kilometrov. Rovnako zaujímavé sú však aj prechádzky uličkami mesta, obzvlášť v okolí prístavu, ale aj mestských častí ako Ciudad Vieja, Centro či Cordón.

Ak sem prídete z Buenos Aires, termoska pod pazuchou a maté v hrsti domácich vás už zrejme nezaskočí, no pripravte sa na to, že tu ho pijú doslova všetci. O tomto nápoji som, a o tom, ako sa maté pije či aké má maté účinky, písal v samostatných článkoch. Spomínam ho tu preto, že naozaj patrí k Montevideu a Uruguaju ako tango k Buenos Aires. Apropo, aj Montevideo je mesto, kde má tango svoje pevné miesto. Hoci tieto dve mestá delí najširšia rieka sveta Rio dela Plata, majú toho naozaj dosť veľa spoločného. Koniec-koncov, Uruguaj o svoju nezávislosť bojoval desaťročia a počas nich nie raz patrilo Montevideo Argentíne. 

Vráťme sa ale k samotnému výletu. Ak vás návšteva Uruguaja láka, ideálne je spraviť si sem z Buenos Aires výlet trajektom. Spoločností, ktoré ho ponúkajú, je v Buenos Aires niekoľko. My v BUBO máme overenú spoločnosť Buquebus, ktorá operuje plavby do troch uruguayských miest - Montevidea, Punta del Este a Colonia de Sacromonte. Navyše je jej výhodou, že má prístav blízko centra mesta, kde sa počas našich zájazdov ubytovávame. Trajekty premávajú v rôznych časoch a pokiaľ ste v Buenos Aires na dlhší čas a môžete si dovoliť v Uruguaji stráviť viacero dní, môžte si vybrať akýkoľvek čas plavby.

Ak však chcete využiť voľný deň a do Uruguaja zájsť na otočku, odporúčam vziať si prvý ranný trajekt o 7.30 h a spiatočný o 19.30 h. Budete tak mať dostatok času si pozrieť jedno z miest, ktoré si vyberiete. Tento variant sprostredkovávame našim klientom aj my v BUBO. Montevideo som vám už v úvode opísal, no ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si blog Ľuboša Fellnera Uruguaj - štát kde nemajú soľničky.

Výbornou voľbou je aj mestečko Colonia de Sacromonte, ktoré akoby sa zaseklo v čase a ponúka nádhernú koloniálnu atmosféru a príjemne strávený čas. 

Ak si vyberiete Punta del Este, čaká na vás “Monako Južnej Ameriky”, luxusné a moderné. Uruguaj patrí v Južnej Amerike medzi krajiny s najvyššou životnou úrovňou a ak už budete v Argentíne, rozhodne sa oplatí tento štát aspoň na jeden deň navštíviť. 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Južná Amerika, Uruguaj, Paraguaj, Brazília, Argentína


náročnosť

12 dní

Trvanie

3367 4209€
K

Polárne oblasti   Amerika  

Južná Amerika, Ohňová zem, Patagónia, Chile, Argentína


náročnosť

13 dní

Trvanie

5695 5995€
E

Južná Amerika, Argentína


náročnosť

18 dní

Trvanie

7182 7980€
El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii Prémiový blog

Prémiový blog El Chaltén – turistika v argentínskej Patagónii

El Chaltén je malé mestečko v južnej Argentíne, ktoré žije v tieni známejšieho mesta El Calafate. Obe však ťažia zo svojej skvelej polohy, a to v…

Daniela Mihaldová 21 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania
Perito Moreno – najkrajší ľadovec sveta Prémiový blog

Prémiový blog Perito Moreno – najkrajší ľadovec sveta

Keď som po prvý raz videl Perito Moreno, bol som nadšený. Tento ľadovec je mojim prírodným divom sveta, je skutočne prekrásny a krajší než na…

Ľuboš Fellner 18 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: