Culebra – panenský raj Portorika

Culebra – panenský raj Portorika

Panenský ostrov v Karibiku, v ktorom okrem bielych pláží s krištáľovo čistou vodou nájdete aj nedotknutú prírodu. Ostrov Culebra sa nachádza iba cca 30 kilometrov východne od hlavného ostrova Portorika. O jeho veľkosti vypovedá aj samotný názov, ktorý by sme mohli preložiť ako „malý ostrov“ či „ostrovček“. Niet sa čomu čudovať, jeho dĺžka je iba 11 kilometrov a šírka iba 3 kilometre. Rozlohou môže pripomínať Macao, ktoré je iba o niekoľko kilometrov štvorcových väčšie.

Pláže na Culebre sa považujú za jedny z najkrajších na svete. Dôkazom toho je napríklad Flamenco Beach. Ak hľadáte na dovolenke v Portoriku miesto, ktoré ponúka čistú tyrkysovú vodu s pokojnou a plytšou hladinou bez ľudí, tak Flamenco je tým pravým miestom. Toto ikonické miesto sa zvykne objavovať na mnohých pohľadniciach či fotografiách. No najväčšou atrakciou pláže je tank pomaľovaný farebnými grafitmi, ktorý pochádza z čias, kedy bola Culebra námornou základňou USA.

Skrytý plážový raj Portorika ponúka aj bohatý podmorský život. Koralové útesy môžete pozorovať aj na plážach Luis Peña, Carlos Rosario, Tamarindo. Prírodná rezervácia Luis Peña Canal sa považuje za jednu z najnavštevovanejších oblastí. Zdokumentovali tu viac ako 80 druhov koralov či 260 druhov rýb. No okrem šnorchlovania sa môžete ísť prejsť do jednej z najstarších vtáčí rezervácií v USA.

Culebra spolu s nádhernou plážou Flamenco je populárna pre miestnych aj ako jednodňový výlet z hlavného ostrova. Veď cesta trajektom sem trvá približne hodinu a za obojsmerný lístok zaplatíte 4,5 USD. No pozor, od mája 2023 platíte pri kúpe lístkov na trajekt aj vstupný poplatok 2 USD. To isté platí aj keby ste chceli prísť letecky. Z hlavného mesta, San Juan sem pravidelne lietajú lietadlá. Letenky stoja 60 – 90 USD.

Culebra je symbolom pokoja, izolovanosti, prirodzenosti. Ak túžite po plážovej dovolenke bez ľudí s nedotknutou prírodou, bez bohatého nočného života, vyberte si tento ostrov. No ak túžite po „živšom“ ostrove, lepšou možnosťou pre vás by bola mladšia sestra Portorika - ostrov Vieques. Viac informácií sa o týchto ostrovoch dočítate v blogu San Juan – tipy na hlavné mesto Portorika.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Austrália a Oceánia  

Papua Nová Guinea, Austrália


náročnosť

17 dní

Trvanie

5620 7025€
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

4291 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

4847
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
KVÍZ: Desať otázok o Jordánsku Blog

Blog KVÍZ: Desať otázok o Jordánsku

Jordánsko je snom mnohých cestovateľov - nájdete tu div sveta Petra, najnižšie miesto sveta Mŕtve more, úžasnú farebnú púšť a po celej krajine…

Viktor Háber 11 min. čítania
Najkrajšie a najvýznamnejšie mešity sveta Blog

Blog Najkrajšie a najvýznamnejšie mešity sveta

Mešity. Krásne architektonické diela s ohromnou históriou sú pýchami moslimského sveta. Svätostánky islamu vedia byť ohromným turistickým lákadlom…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania