Frangipani - nadherný kvet ostrova Bali

Frangipani - nadherný kvet ostrova Bali

Pre väčšinu ľudí sú kvety symbolom krásy a prípadne lásky. No na Bali je Pluméria alebo Frangipani nielen kvetom, ale aj spojením a symbolom bohov.

V hinduizme majú kvety frangipani dve dôležité úlohy. Prvý je ako symbol Pána Šivu. Kvety sa pri uctievaní kladú na špičku dlane. Potom sa kvetina zvyčajne zastrčí do vlasov alebo uší. Druhá je ako prostriedok na modlitbu. Kvety sa používajú na plnenie obetí pre Boha alebo pre svätého ducha predkov.

Z množstva druhov kvetov frangipani nájdete na Bali ten s bielymi okvetnými lístkami a žltým nádychom. Je to preto, že v hinduistickej viere majú tieto dve farby svoj vlastný význam. Biela farba je symbolom na uctievanie Sang Hyang Widi ako Iswara so silou Badjra, ktorá vyžaruje biele svetlo. Zatiaľ čo žltá farba je symbolom uctievania Sang Hyang Widi ako Mahadeva so silou nagapasa , ktorá vyžaruje žlté svetlo.

Kvet Frangipani je symbolom, ktorý ukazuje čistotu srdca, keď smerujete k Sang Hyang Widi Wasa, predkom a tiež k Rsi alebo duchovnému učiteľovi. Na základe filozofie hinduistického náboženstva, frangipani stromy na Bali kvitnú pri sasih kapat , štvrtom splne mesiaca. Toto obdobie považujú obyvatelia Bali za dobrý mesiac. Kvet frangipani je tiež považovaný za esenciu z prírody, ktorá prináša osvietenie a láskavosť.

Ak navštívite ostrov Bali, v rôznych kútoch mesta nájdete množstvo stromov frangipani. Najmä v chrámoch. Pri vychutnávaní si prírodných krás na BUBO zájazde Jedinečné Bali sa môžete tiež na chvíľu pozrieť na pravú a ľavú stranu cesty a obdivovať túto krásnu kvetinu.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Austrália a Oceánia  

Papua Nová Guinea, Austrália


náročnosť

17 dní

Trvanie

5620 7025€
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

4291 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

4847
Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku Blog

Blog Cestovatelia, ktorí navštívili zakázanú Mekku

Mekka je úžasná a ak niekde jasne cítite Boha, tak je to tu. Saudská Arábia sa dnes extrémne rýchlo mení, a preto je tento blog pre skutočných…

Ľuboš Fellner 16 min. čítania
KVÍZ: Desať otázok o Jordánsku Blog

Blog KVÍZ: Desať otázok o Jordánsku

Jordánsko je snom mnohých cestovateľov - nájdete tu div sveta Petra, najnižšie miesto sveta Mŕtve more, úžasnú farebnú púšť a po celej krajine…

Viktor Háber 11 min. čítania
Černobyľ – miesto, ktoré pochovali výbuch a nezodpovednosť Blog

Blog Černobyľ – miesto, ktoré pochovali výbuch a nezodpovednosť

Písal sa 26. apríl 1986, čas 01.23 h, keď došlo k dosiaľ najväčšej jadrovej tragédii na svete. Černobyľská atómová elektráreň Vladimira Iliča…

Viktor Háber 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: