Návšteva Lichtenštajnského kniežatstva by nebola kompletná bez ochutnávky Käsknöpfle, typického jedla tohto malého štátu, ktorý uznal Slovenskú republiku až v roku 2009. Základnou surovinou pri príprave Käsknöpfle je cesto, ktoré sa pripravuje z vajec a múky. Následne sa rovnako ako naše halušky pretlačí cez strúhadlo do hrnca s vriacou vodou. „Halušky“ po pár minútach začnú plávať a to znamená, že sú hotové. Vyberú sa sitkom a dajú na tanier, kde sa k nim pridajú 3 druhy syrov- napríklad räßkäse, gruyère a ementál. Na záver sa celé jedlo posype opraženou cibuľkou a Käsknöpfle je na svete. Chutí vynikajúco a musí ho vyskúšať každý, kto sa aspoň na chvíľu zdrží v Lichtenštajnsku.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Lichtenštajnsko
- Hranica na Rýne
- Čierne ešpézetky v Lichtenštajnsku
- Zaujímavosti o Lichtenštajnsku
- Červený dom vo Vaduze
- Prečo Slovensko neuznalo Lichtenštajnsko
- Poštové múzeum v Lichtenštajnsku
- Hrad Vaduz
- Vaduz - hlavné mesto Lichtenštajnska
- Čo vidieť v Lichtenštajnsku
- Hrad Gutenburg
- Zámok Lednice