Katara - kultúrna dedina v Dohe

Katara - kultúrna dedina v Dohe

Keď pôjdete na výlet do Dohy, hlavného mesta Kataru, navštívte miesto zvané Katara. Je to kultúrna dedina, ktorá sa nachádza medzi nablýskanou finančnou štvrťou West Bay a polmesiacovými vežami v obytnej štvrti The Pearl. Na jednej strane je Katara ohraničená rozľahlou plážou a na druhej zase dvoma kopcami Katara Hills. Je cieľom turistov hľadajúcich umenie, kultúru a kuchyňu. Čo všetko nájdete v tomto kúsku mesta? Čítajte aj Doha - tipy a čo vidieť.

Mešita Katara - navrhla ju turecká architektka Zeynep Fadillogluovou, ktorá je považovaná za prvú ženskú architektku špecializujúcu sa na mešity. Ponúka perzské a turecké dlaždice a smaltové práce v odtieňoch modrej a zlatej, čím tvorí ostrý kontrast k okolitým budovám.

Zlatá mešita - druhá mešita v Katare je menšia, ale nie menej atraktívna. Smerom k amfiteátru je pokrytá zlatým obkladom, ktorý sa leskne na slnku.

Amfiteáter v gréckom štýle - má rozloju viac ako 3 275 m², odráža islamské vplyvy, najmä v jeho klenutých vchodoch. Pojme až 5 000 divákov a poskytuje krásne výhľady na more na jednej strane a kultúrnu dedinu na druhej strane.

21 High Street - obrovská darčeková krabička označuje začiatok tejto ultraluxusnej hlavnej ulice s množstvom špičkových áut.

Umelecké galérie - vďaka mnohým umeleckým galériám, workshopom, výstavným priestorom a arénam je Katara útočiskom umelcov. Galéria Katarského múzea, schovaná medzi uličkami Katara, predstavuje miestnych a medzinárodných umelcov, ktorých diela zobrazujú témy zamerané na človeka. Katara Art Center (KAC) je nezávislá platforma venovaná súčasnému umeniu a transdisciplinárnym tvorivým snahám.

Planetárium Al Thuraya - ponúka nebeské pôžitky pre rodiny aj nadšencov astronómie a digitálny systém s kupolou, ktorý dokáže vziať až 200 návštevníkov na cestu do vesmíru.

Plážové aktivity - priestranná verejná pláž Katara pozýva návštevníkov na prechádzku, posedenie alebo aktivity podľa vlastného výberu. Požičovne plážového vybavenia a služby ponúkajúce jazdu na motorovom člne, boarding na kolenách, parasailing a vodné lyžovanie sú ľahko a cenovo dostupné.

Vrchy Katara Hills - na sever a juh od kultúrnej dediny sa rozprestierajú Katarské kopce. Svieža terénna úprava, vodné prvky a turistické chodníky umožňujú chodcom zvládnuť viacero úrovní.

Miestne chute - Katara je domovom najobľúbenejších reštaurácií v Dohe. Od zábalov a čaju Chapati a Karak až po ohromujúce ukážky čerstvých morských plodov v Lawazar; je tu veľa možností.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

5355 7140€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

3476 4345€
Pravda o Katare Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Katare

Mám ísť rozprávať do RTVS o Katare a asistentka redaktorky ma vopred taktne upozornila, že sa budú pýtať aj nepríjemné otázky, lebo s Katarom nie…

Ľuboš Fellner 26 min. čítania
Doha, Katar - podceňované prekvapenie Arabského polostrova Blog

Blog Doha, Katar - podceňované prekvapenie Arabského polostrova

Katar. Malá krajina skrytá na pravej strane Arabského polostrova. Monarchia obkľúčená Perzským zálivom, turizmom príliš nepoznačená, no nemenej…

Viktor Háber, Andrej Žilík 23 min. čítania
Favoriti MS vo futbale 2022 Blog

Blog Favoriti MS vo futbale 2022

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022. Sviatok pre športových fanúšikov, ale tiež cestovateľov, ktorí chcú vidieť všetko zo sveta na jednom mieste - v…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: