96 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Izrael (4)
Izrael - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Izrael
Sviatok Lag Ba-omer je pre židovskú komunitu menším sviatkom, ktorého pôvod nepramení z Tóry, najposvätnej&scaron…
Zvitky od Mŕtveho mora sú jedným z najznámejších, ale zároveň aj najdiskutovanejším náboženských nálezov. Ich náhodné objavenie pastierom v jaskyniach lemujúcich Mŕtve…
Určite poznáte biblický príbeh o krutom kráľovi, ktorý rozkázal zavraždiť všetky neviniatka, o ktorých sa…
Jeruzalem je vskutku pripravený na príchod pútnikov a cestovateľov – koniec koncov sa v tomto odbore zdokonaľuje už celé stá…
Jerusalem - večné mesto. Pri prechádzke centrom Jerusalema vieme aj bez mapy určiť jeho historické jadro. Okrem starobylých budov a ú…
Pri tradičnej vyhliadke na Jeruzalem z vrcholu Olivovej hory sa na našich panoramatický fotografiách vyníma zlatá kupola Skalné…
V súvislosti s pandémiou koronavírusu sa Izrael dostal na titulky novín v pozitívnom svetle. Pamätám si, ako som mala …
Acre bolo dôležitým mestom počas križiackych výprav a bolo miestom niekoľkých bitiek. Akko bolo zároveň posledným mestom, ktor…
Abrahám je úžasná biblická postava, ktorej sú prisudzované mnohé prvenstvá. Abrahám alebo ako ho…
Podarilo sa mi dotknúť sa miest, kde sa vraj Mojžiš narodil v Egypte; bol som na hore Sinaj, kde dostal 2 dosky božích prikázaní …
Dnes slávime Roš Hašana, židovský Nový rok. Zatrúbime na šofar, ponoríme jabĺčko do medu, aby sme mali sladk…
Počas našej prehliadky Via Dolorosa, alebo krížovej cesty, v starom meste Jeruzalema prichádzame na posledné stanice nachádzajú…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -