105 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Keňa (4)

Keňa - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.

Turistické tipy a zážitky - Keňa

Amboseli - safari pod Kilimandžárom

18

20:38

nov

2020

Keňa Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Vitajte v Amboseli. Názov Amboseli pochádza z masajského slova “Empusel”, čo by sme mohli preložiť ako “slané a suché…

Masai Mara - Sanctuary Olonana lodge

13

10:16

nov

2020

Jedna z vecí, ktorú si na Africkom safari zamilujete je ubytovanie. Tradičné africké lodge, sú ozajstným zážitkom. S…

Bodkovaná Maasai Mara

11

10:33

nov

2020

Maasai Mara sa nachádza približne 270 km od hlavného mesta Kene, Nairobi. Prírodná rezervácia, ktorej hlavná časť má…

Ako sme kŕmili ženetky - nočné safari v Maasai Mara

10

10:39

nov

2020

Afriku si človek buď zamiluje alebo znenávidí hneď na prvú návštevu. Ja som si ju zamiloval. Vždy, keď som v Maasai Mara som vo svojom…

Slony v Maasai Mare

08

17:36

nov

2020

Slon africký je najväčším suchozemským zvieraťom. Každý, kto sa vydá na safari by ho rád videl naživo a bezpečne bl…

Z Nairobi do Maasai Mara

05

10:15

nov

2020

Aj cesta je cieľ, výrok, ktorý vyslovil Mahatma Ghandi. Dnes ho naplníme, keď sa budeme počas presunu pozerať z okna našich áut a…

Na návšteve u Masajov

11

08:49

máj

2020

Afrika je úžasný kontinent; už mi chýba v týchto časoch. Preto chcem spomenúť práve jeden z najzaujímavejší…

Spomienky na Afriku dánky Karen Blixen

26

00:00

feb

2020

Román, ktorý nejednému čitateľovi alebo divákovi utkvel v pamäti. Aj to sa dá povedať o svetoznámom románe sl…

Unikát s názvom Amboseli

23

08:01

feb

2020

Sme späť v Amboseli. Na zájazde Keňa, Tanzánia, Zanzibar, ako aj v prípade iných kombinácií spojených s Keňou, pri…

Gepardia Supermatka

29

21:25

dec

2019

Pomaly sa stmievalo. Vracali sme sa do Simba lodge. V strede lúky na savane sa odrazu objavil gepard. Oprava, gepardica. Po nej jedna hlava, tretia hlava a siedma…

Slony v daždi

18

13:47

dec

2019

Afrika je horúca zem. Ale v rovníkovej Afrike aj dosť leje. Prirodzene, musia prísť monzúny. Vyprahnutá zem musí piť. Mali sme…

Za nosorožcami na jazero Nakuru

13

10:41

dec

2019

188 km² divočiny. Poviete si, „je to málo alebo veľa?“. Rezervácia Nakuru sa nachádza pred bránami mesta Nakuru v Keni. N…

Predaj sa začína o

- dní - hod -min -sek