202 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Juhoafrická republika (9)
Juhoafrická republika - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Juhoafrická republika
Mys dobrej nádeje sa na začiatku volal Mys búrok (Cabo das Tormentas). Až keď portugalskí objavitelia na čele s Bartolomeom Diasom nevedeli nájsť posádky, ktoré sa…
Durban je domovom najväčšieho afrického akvária, ktoré je aktuálne piatym najväčším na svete. Bolo otvoren…
Joahnnesburg patrí medzi svetové „alfa mestá“ z hľadiska ekonomiky a globalizácie. Je najväčším…
Približne 60 km východne od Kapského Mesta sa nachádza oblasť Cape Winelands, ktorá, ako už názov napovedá, patrí k najznámejším a najlepším vinárskym oblastiam celej…
Bludného Holanďana - loď duchov, pozná každý, kto videl Pirátov z Karibiku. Jej kapitána a najväčšieho záporáka filmu - Davyho Jonesa hral britský herec Bill Nighy.…
Približne 80 kilometrov od Kapského Mesta sa nachádza nenápadné sedemnásťtisícové mesto Franschhoek. Založili ho na konci 17. storočia francúzski hugenoti, ktorí museli…
Kráľ Goodwill Zwelithini kaBhekuzulu bol najdlhšie vládnucim zo všetkých kráľov najväčšieho juhoafrického n…
Južná Afrika, to je gurmánska destinácia a všetci, čo milujú mäso, sa o tom pravidelne na zájazdoch do JAR presviedčajú. Ak chcete ochutnať to najlepšie z juhu Afriky,…
Povedali by ste, že najkrajšia cesta na svete môže byť v Afrike? Tiahne sa v dĺžke 9 kilometrov medzi Hout Bay a Nordhookom a volá sa Chapman’s Peak Drive. Čím je…
Najznámejším nositeľom Nobelovej ceny za mier z Juhoafrickej republike je, nepochybne, Nelson Mandela. Bojovník proti Apartheidu a prvý černošský prezident však nebol…
V BUBO vieme, že nové miesta sa majú spoznávať aj cez žalúdok. Prvá večera v Kapskom Meste musí byť preto výnimočná, a to je hlavný dôvod, prečo pravidelne chodievame do…
Toto je moja desiata návšteva Juhoafrickej republiky. Naši sprievodcovia ako Martin Karniš či Stana Ciganek prešli JAR každý 50 ráz či viac. No ja som tu bol pred nimi …
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -