828 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Kuba (9)
Kuba - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Kuba
Je vidieť takmer z každej časti Havany. Pamätník Josého Martího sa nachádza v centre Námestia revolúcie. Má ú…
Tradičný pouličný snack, ktorý môžete nájsť v uliciach Havany, sa stále považuje za klasickú kubánsku sladkosť,…
Kubánske rumy sa dlhodobo považujú za jedny z najlepších. V Santiagu de Cuba, druhom najväčšom meste Kuby, na východe…
Tak ako Rio de Janeiro, aj Havana, hlavné mesto Kuby, má svoju sochu Krista. Nachádza sa v štvrti Casablanca, v časti Havana Este a pon…
Dnes bol zaujímavý dátum. Vojenský súd v meste Cardenas, v blízkosti legendárneho Varadera, v provincii Matanzas, vyhl…
Upokoj sa,“ povedal mi, „a mier dobre! Zabiješ človeka!‘ Povedal mi Che Guevara. Zavrel som oči a vystrelil som.“ Prvé vý…
Toto je pomôcka na vyplnenie kubánskeho online formulára. Otvorte link https://dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio. Stránku si vpravo hore prepnite do angličtiny, kliknite…
Kuba streetfood Cucurucho je kubánska sladkosť, typická pre východnú časť ostrova, hlavne provinciu Guantánamo, časť Baracoa. Zá…
Hrad rovnakého mena sa nachádza hneď pri prístave San Juan v Portoriku, druhý v hlavnom meste východu Kuby v Santiagu,…
Príbeh národného jedla Kuby je rozprávkovo čarovný. Španieli, ktorí sem priniesli okrem svojho softwaru aj kravský…
Varadero je považované za jednu z najslávnejších a najkrajších pláží sveta. Ideálna teplota, priezračn…
Anoncillo, alebo tiež známe ako Mamoncillo (prípadne Quenepa, alebo Huaya), je drobné ovocie zelenkavej farby (pripomína malú limetku)…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Machu Picchu a relax na Kube
viac → -
Kolumbia 5K
viac → -
Peru, Bolívia
viac → -
Ríšou Mayov
viac → -
-
-