Tradičný pouličný snack, ktorý môžete nájsť v uliciach Havany, sa stále považuje za klasickú kubánsku sladkosť, ktorá síce už na východe Kuby vymizla, ale v západnej časti ostrova ju nájdete. Len si to predstavte: deti pribehnú domov, chcú niečo sladké; mama, ktorá v kuchyni pripravuje obed, im pripraví Chiviricos. A ako sa táto pochúťka pripravuje? Nachystajte si:
250 g jemnej múky
1 lyžička soli
1 lyžica cukru
1 vajce
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
2 lyžice suchého bieleho vína
4 lyžice oleja
Voda (3 polievkové lyžice)
Ako na to?
Cesto vypracujete, ručne alebo mixérom, zmiešame všetky ingrediencie (okrem vody). Ideálne, ak budú mať izbovú teplotu, aby sa lepšie premiešali.
Vodu treba pridávať v malých množstvách, zatiaľ čo miesime 5 minút, kým nezískame vláčne cesto, ktoré sa nelepí.
Cesto vytvarujeme do tvaru gule a necháme odstáť 60 min.
Po uplynutí tejto doby si pripravíme dosku, ktorú posypeme múkou. Následne cesto rozdelíme na menšie časti a natiahneme valčekom tak, aby bolo veľmi tenké.
Nakrájame ho do trojuholníkového, štvorcového alebo okrúhleho tvaru a na rozpálenom oleji opekáme 1 až 2 minúty do zlatista z oboch strán. Pozor! Musíte byť opatrní, aby ste ich nespálili.
Prebytočný tuk odstránime tak, že už osmažené Chiviricos položíme na kuchynský papier a následne podľa chuti pridáme cukor.
Buen provecho! Dobrú chuť!
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Kuba
- Dlhé rady na pizzu
- Varadero, Kuba
- Cayo Blanco, Kuba
- Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana
- Kubánska salsa
- UNESCO pamiatky na Kube
- Ochutnávka kubánskeho rumu
- Je na Kube internet?
- La Bodeguita del Medio, Havana
- Camagüey, Kuba
- Patria y Vida - Yotuel, Gente de Zona
- Kubánska brigáda
- Legendárny Camilo
- Platy na Kube
- Práca na Kube
- Lokálna mena na Kube
- Koniec CUC na Kube
- Corona, Kuba
- Kuba mapa
- Koniec kubánskeho pesa