Nový hotel v centre Havany

Nový hotel v centre Havany

Priamo na brehu havanského zálivu prebiehajú práce, ktoré premenia starú budovu havanskej colnice na historický hotel, ktorý bude prepojený s moderným lodným terminálom.

Budúci hotel Real Aduana v rámci siete Habaguanex Hotels, v kategórii 5*, ponúkne 55 izieb. Pri jeho realizácii sú použité prvky pôvodnej nehnuteľnosti, umocňujúce dobovú atmosféru, ktorá tvorí jednu z najväčších atrakcií historického centra Havany.

Samotná budova zaberá miesto, kde sa kedysi nachádzalo mólo San Francisco, a je dlhá 300 metrov pozdĺž hlavnej prístavnej ulice Avenida del Puerto. Jeho mólo, ktorý prevádzkovala americká spoločnosť Havana Docks Corporation, bolo otvorené v roku 1914 a bolo takmer pol storočia považované za jedno z najlepších na svete.

V budove, o ktorú sa Havana Docks delili so štátom (podľa dohody z roku 1905), boli okrem havanskej colnice aj ďalšie oficiálne inštitúcie ako Kapitanát prístavu, Námorná polícia, Prístavní lekári, Imigračné oddelenie a tiež Generálna inšpekcia.

Tento veľký komplex mal tri staré časti: San Francisco, La Machina a Santa Clara. Dnes je zaradený do 2.stupňa ochrany ako Národný monument Kuby.

BUBO ponúka luxusné zážitky a preto veríme, že tento hotel s nezabudnuteľným výhladom na celú havanskú zátoku čoskoro ponúkneme aj BUBO klientom.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

4540
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3630
K

Amerika  

Južná Amerika, Kuba, Peru


náročnosť

12 dní

Trvanie

4279
Kuba pred a po Fidelovi Prémiový blog

Prémiový blog Kuba pred a po Fidelovi

Na Kube som bol po prvý raz pred vyše dvadsiatimi rokmi a vtedy som sem lietal pravidelne. Následne však prišla dlhá pauza a na Kubu som sa vrátil…

Ľuboš Fellner 45 min. čítania
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 50 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: