541 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
V piatok 28. marca ráno zasiahlo Mjanmarsko silné zemetrasenie, ktorého otrasy bolo cítiť aj v Bangkoku. V BUBO sme v kontakte s našimi sprievodcami a všetci naši…
Najvyšší vrch Severnej Ameriky sa vrátil ku svojmu starému názvu - už v USA nemajú Denali, ale Mount McKinley. Ide o druhú premenovávaciu zmenu v rámci geografie krajiny…
Vedeli ste, že Mexický záliv by sme mohli prekladať aj ako Záliv Aztékov? Jeho názov totiž pochádza zo slovo Mexica, tak sa označovali vo vlastnom jazyku nauatl Aztéci. …
Vianočné trhy 2024 vo Viedni priťahujú ľudí z celého sveta a my Slováci ich máme len kúsok. Kde si môžete najlepšie vianočné trhy v Európe užiť tento rok? Viedeň je…
Keď sme do Helsínk chodievali hlboko v deväťdesiatych rokoch starou Karosou cez chudobné Estónsko a slobodné Rusko, príchod do hlavného mesta Fínska predstavoval pre nás…
Po prvýkrát som navštívil Helsinki v roku 1996 a odvtedy som ani raz nebol v hlavnom meste Fínska bez toho, aby som sa zastavil na fínske pivo či sobí guláš v krčme…
Dvadsaťpäť minút peši arktickou prírodou z centra Longyearbyenu, na prechádzke, kde vás možno budu sprevádzať soby a líšky, tesne pred tabuľou, ktorá označuje, že ďalej…
Kaviareň s tradíciou. Taký je príbeh kaviarne Fuglen, ktorá začala písať svoju históriu v roku 1963. V tom čase bolo Nórsko chudobnou krajinou na kraji Európy, o ropnom…
Keď som študoval v Oslo a začínal svoju sprievodcovskú dráhu pre BUBO, Oslo bolo šedivým mestom síce s krásnou polohou, ale bez akýchkoľvek symbolov jeho bohatstva.…
Včera, v pondelok 18. decembra 2023 o desiatej večer islandského času, sa to konečne stalo. Po dlhých týždňoch čakania a obáv došlo k trhlinovej erupcii na polostrove…
Prechádzame dolinou Gudbrandsdalen, dlhou 230 kilometrov, ktorá patrí ku klenotniciam nórskych rozprávok, povestí, ľudových tradícií. V regióne žije asi 70 000…
Európska cesta E6 je európska cesta, ktorá spája mesto Kirkenes v najsevernejšom Nórsku s juhošvédskym Trelleborgom. Je legendou, ktorá umožňuje aj slovenským turistom…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
-
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Argentína, Brazília
viac → -
Mexiko veľký okruh
viac → -