314 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (25)
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Hoci slovo shinkansen je pomerne známe, no aj tak ste sa s ním doteraz nemuseli stretnúť. Mohlo by sa vám podvedome spájať s nejak…
Pravdepodobne ste o Tokiu už počuli všeličo: že je to najmodernejšie mesto sveta, najväčšia a najľudnatejšia aglomerácia sveta,…
Kultúra stravovania v Japonsku je na vysokej úrovni jednak pokiaľ ide o kvalitu, ale aj pokiaľ ide o úpravu samotnej porcie, dalo by sa povedať…
Milovníci Japonska, zbystrite pozornosť! Ak ste už boli v Japonsku, verím, že ste si ho zamilovali rovnako ako ja. Ak ste ešte neboli, vrelo odpor…
V poslednom článku o Srí Lanke som sľúbil, že o posvätnom strome Bódhi si povieme viac. Prečo je posvätný, aký je to…
Nadpisom článku, ktorý som použil, by som mohol v niektorých krajinách budhistov doslova uraziť. Srí Lanka medzi takéto krajiny…
Polonnaruwa bola hlavným mestom Srí Lanky v 11‒tom a 12‒tom storočí. Toto obdobie považujú dodnes mnohí Srílančania za zlat…
Cejlónsky čaj. Určite ste sa s týmto názvom už stretli. Napriek tomu, že Cejlón sa v roku 1970 premenoval na Srí Lanku (v preklade “žiarivý ostrov”), slovné spojenie…
Na svete žije populácia približne 50000 slonov ázijských. Z toho na Srí Lanke ich je asi 10%, teda okolo 5000. Veľká väč&scaron…
Zájazdy BUBO sú známe okrem lovenia zážitkov aj dobrou náladou, ku ktorej často napomáha aj ochutnávka tradičného…
Dnes sa nám na našom BUBO zájazde na Srí Lanke podarilo uloviť celkom unikátny zážitok. Počas prvého dňa ná…
Možno by ste to nečakali, no najdrahší dom na svete nájdete v krajine, ktorá sa často spomína v súvislosti s extrémnou…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Vietnam a pláže Phu Quoc
viac → -
-
Grónsko a Faerské ostrovy
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Banánové republiky
viac → -
-