1368 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (43)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Egyptské múzeum

19

09:30

jan

2021

Egypt Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Absolútne ohromujúca zbierka starožitností vystavená v Káhirskom egyptskom múzeu z neho robí aj dnes jedno z najväč…

Robert Falcon Scott – polárnik

17

10:57

jan

2021

Antarktída Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

17. januára 2012, presne 100 rokov po tom, čo stál dôstojník Robert Falcon Scott so svojimi druhmi na južnom póle, sme zaví…

Burkina Faso – svetové prvenstvo (halový rekord) trojskok Hugues Fabrice Zango

16

17:45

jan

2021

Burkina Faso Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Športovec z Burkina Faso v trojskoku prekonal v hale neuveriteľných 18 metrov. Hugues Fabrice Zango skočil neuveriteľných 18.07m. Svetový…

Najťažšie cesty sveta - Karakoram highway

12

09:25

jan

2021

Pakistan Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ani jedna z týchto. Ktorá je tá najťažšia a teda najnáročnejšia cesta sveta? Prešiel som všetky a …

Zaočkujete sa a do krajiny Vás aj tak nepustia - aký bude rok 21?

07

11:17

jan

2021

Slovensko Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Všetko dobré v novom roku prajem. Kto sledujete BUBO Instagram, tak ste s nami pri veľkých oslavách boli. 300 klientov s nami slávilo na Maldivách, 140 klientov na juhu…

Turks and Caicos, Grace Bay

06

23:04

jan

2021

Turks a Caicos Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Prehliadka Turks and Caicos Toto nie je samostatná krajina, ale neznámy šperk v britskom impériu. Krajina zameraná na tú…

Naj krajina roka - Malawi

27

14:12

dec

2020

Malawi Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Economist je magazín, ktorý čítam viac než desaťročie, a novinári tohoto týždenníka píšu skutočne nádherne…

Saint John's  Antigua

11

09:19

dec

2020

Antigua a Barbuda Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Saint John's je hlavné a jednoznačne  najväčšie mesto štátu Antigua a Barbuda položené v Malých…

Kresťanstvo a WHO

20

16:26

nov

2020

Etiópia Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Ty si Tigrinja, si Tigrejka? Skúšam na chudučkú peknučkú letušku s krížikom na retiazke na krku, po tom, čo som vypil poh…

Conde  vs Diallo – politika Guinei

27

19:07

okt

2020

Guinea Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Už som spomínal príhodu ako ma skoro v Conakry zastrelila ochranka prezidenta Alpha Conde. Náš hotel sa nachádzal vedľa…

Roš Hašana, Izrael

18

17:23

sep

2020

Izrael Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dnes slávime Roš Hašana, židovský Nový rok. Zatrúbime na šofar, ponoríme jabĺčko do medu, aby sme mali sladk…

Výročie pádu dvojičiek

11

10:59

sep

2020

USA Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Stalo sa to dnes pred 19 rokmi. Pádom dvojičiek začal pád Západu. Prišla ku mne Mirka Badinská, sestra šéfky n…