1372 príspevkov

Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta (96)

Najnovšie Turistické tipy a zážitky

Kriket v Indii, historia a hrdinovia

31

12:55

jan

2008

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

? Sachin Tendulkar je radza. Ak by mal iba jediny clovek ziskat ocenenie Bharat Ratna mal to byt Sachin Tendulkar. V Adelaide prave skoroval v kriketovom zapase 124 ?not…

Juzna India pre Vas

28

10:46

jan

2008

India Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Dlhsie som sa neozval. India je vzdy privelmi intenzivna. Vone, zvuky, farebnost, chaos ktory nakoniec najde smer. Vzdy je to ine. Vzdy uzasne. Vzdy ma to opat strhne az…

Doha zdraví festival Camera Slovakia

22

18:26

jan

2008

Katar Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Zdravim z Doha hned po festivale Camera Slovakia [www.cameraslovakia.sk]. Posledne som tu bol 18. oktobra a vtedy mobilna siet nefungovala. Teraz je vsetko inak a som na…

Luxusný hotel v Maskate, Shangri -La al Husn

30

13:00

okt

2007

Omán Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Blížim sa ráno z posilňovne a na moje dvere opatrne klopká zriadenec. "Pane priali ste si zobudiť a nezdvíhali ste telefón a tak som V…

Oázy Omanu

29

20:30

okt

2007

Dnes sme prejazdili vyše 500km po vynikajúcich cestách. 340 ročná pevnosť v Nizwe ktorej základy sú 70 metrov pod zemou a …

Reálie Jemen

28

22:34

okt

2007

Jemen Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta

Reálie Jemenu Čakali nás novučičké džípy - Hadramautania sú evidentne bohatí, a vyrazili sme. Je pol ôsmej rá…

Voľby v Ománe

28

16:54

okt

2007

Z Dofaru, strediska voňavého kadidla {naozaj to vonia a nesmrdí ako vonné tyčinky} sme preleteli cez Rub al Kchali do hlavného mesta…

Z Jemenu do Ománu cez Rub Al Chálí

27

19:26

okt

2007

Omán je absolútne iný než Jemen z ktorého sme prišli. Rozvinutá krajina s milými ľuďmi, absolútne bezpečn…

Prechod cez Rub al Kchali -najťažšia púšť sveta, expedícia

25

17:09

okt

2007

„Do Mekky mi to trvá mesiac a 5 dní" uvážlivo prednesie staršina beduínskeho kmeňa. „Autá sú pre mladý…

Tarim – Hadramawt

23

22:36

okt

2007

Údolie Hadramawt je krásne a k tomu navštívime  iný Tarim s 365 mešitami a haciendami s ako keby moghulsko -…

Hadramawt – Manhattan púšte -UNESCO

23

17:09

okt

2007

Wadi Hadhramawt je jedným z mojich divov sveta. Pre cestovateľa je to čosi ako sochy na Veľkonočnom ostrove, Timbuktu, Machu Picchu a Taj Mahal ..aj dokopy. Mesto…

Ako som sa stratil v Sana’a

22

15:02

okt

2007

Ráno má zobudili už o 3.00 a tak som išiel na internet že zabijem čas no aj keď otvorený 24h nefungovalo spojenie a tak som v tej zime - bolo…