Vianočné trhy v Budapešti 2023

Vianočné trhy v Budapešti 2023

Vianočné trhy v Budapešti v roku 2023 budú opäť patriť medzi najlepšie vianočné trhy v Európe. Pre návštevníkov budú prvé trhy k dispozícii od 24. novembra a potrvajú do silvestrovského dňa - 31. decembra. Kam zamieriť, ak sa vydáte vychutnávať si vianočnú atmosféru v Budapešti?

Námestie Vörösmarty - Okolo štíhleho vianočného stromčeka, ktorý je každý rok ozdobený rôznymi farbami, bude rozmiestnených cca 100 rôznych drevených stánkov s vareným vínom a jedlom. Pestrý program ako folk, jazz, world music, soul, blues, crossover koncerty ponúknu zábavu na centrálnom pódiu medzi 17.00 a 20.00 h počas pracovných dní a medzi 16.00 a 20.00 h počas víkendov.

Z jedla tu bude na vás čakať nakladaná kapusta, guláš, grilované mäso a klobásy, chlieb (lepény) pečený v hlinenej peci, štrúdle a iné sladkosti. 

Námestie sv. Štefana - svetelná maľba s vianočnou tematikou na fasáde budapeštianskej baziliky, večer veľa ľudí na slávnostnom trhu na Námestí sv. Štefana, rozsvietené lampy na ulici vedúcej ku kostolu... To všetko tu nájdete. Žiadne iné miesto nemôže byť vhodnejšie pre slávnostný vianočný veľtrh ako Bazilika svätého Štefana v centre Budapešti. Deti to milujú kvôli klzisku o rozlohe 200 m², ktoré je pre ne bezplatné. A aj tento rok si môžete vychutnať veľkolepú svetelnú šou na fasáde baziliky vo večerných hodinách každých 30 minút.

Ochutnať tu môžete langose, hamburgery, BBQ špeciality, klobásky, zo sladkostí zase skvelý kürtöskalács a trdelník. Otvorené budú trhy od 8. novembta 2023 do 1. januára 2024.

OTVÁRACIE HODINY:
Po – Št: 10.00 – 20.00 h
Pi – Ne: 10.00 – 22.00 h

Óbuda (Starý Budín), Hlavné námestie - Trochu mimo centra mesta, no oplatí sa sem ísť na slávnostný adventný jarmok, ktorý sa začína 1. decembra. Zaujmú vás pravé ručne vyrábané artefakty, voňavé vianočné nápoje (varené víno, čaj, krampampuli), street food (plochý chlieb pečený v hlinenej peci), tradičné maďarské jedlá (rybacia polievka, paprikáš zo sumca, plnená kapusta, paprikáš z teľacieho mäsa, pečená hus, grilované mäso, klobásy a široký výber programov (koncerty, ľudová hudba a tanec, detské aktivity) privíta každého. Nechýbajú Betlehem či ľadová plocha.

Otvorené budú od: pondelka do štvrtka od 14.00 do 21.00 h, od piatka do nedele od 10.00 do 22.00 h.

Városliget (park pri Námestí hrdinov) - Obľúbený budapeštiansky zábavný park Városliget bude vyzdobený na sezónne prázdniny a privíta každého. Okrem iného tu nájdete remeselný trh, jedlo a pitie, zaujímavé rodinné programy a špeciálne prekvapenia pre najmenších zdarma.

Námestie Ferenca Deáka - Fashion Street (v originále Deák Ferenc utca), ktorá prechádza námestím Vörösmarty, tiež hostí jeden svojský trh s vianočným stromčekom pred hotelom Kempinski Corvinus. Vyniká tu aj červené auto Mercedes s vianočnou zelenou ozdobou na vrchu. Všetky druhy jedál a nápojov, štrúdľa, sladkosti, keramika, vyšívané textílie... To všetko v modernom a extrémne prezdobenom čase.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Guinea, Libéria, Sierra Leone


náročnosť

12 dní

Trvanie

3992 4990€
K

Ázia  

Thajsko, Singapur, Malajzia


náročnosť

15 dní

Trvanie

3562 5089€
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

3295 4393€
Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť Blog

Blog Expo 2025 Osaka - Rakúšania aj Česi chcú prekvapiť

Chystáte sa na svetovú výstavu Expo 2025 v Osake? Pripravili sme pre vás niekoľko zaujímavých riadkov o tom, ako to bude vyzerať a čo by ste…

Martin Šimko 8 min. čítania
Ako vychovať vaše dieťa? Blog

Blog Ako vychovať vaše dieťa?

Vzbudil vo mne túžbu po poznaní a od malička mi vštepoval, že stačí, ak bude najlepší len jeden - ja. Aj za spôsob, akým cestujem, vďačím svojmu…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku Blog

Blog KVÍZ: Zodpovedzte správne tieto otázky o Thajsku

Poznáte Thajsko? Viete, kde hľadať najväčšiu sochu zlatého Budhu, akou menou sa platí v krajine či kedy sa tu oslavuje exotický nový rok? Thajsko…

Viktor Háber 10 min. čítania