Ako chutí zebra? A žirafa?

Martin Hrnko

Martin Hrnko

Viete, kde sa dajú ochutnať naozaj exotické druhy mäsa? Napríklad v Zimbabwe na Viktóriiných vodopádoch v reštaurácii "U mäsožravca". Ako predjedlo nám naservírovali polievku z maslovej tekvice, ku tomu fašírku z krokodýla a vyprážané červíky mopane (na fotke). Veľká maškrta. No a potom to všetko začalo. Na stôl nám začali postupne nosiť malé kúsky grilovaného mäsa zo zebry, antilopy losej, antilopy vranej, pakoňa, prasaťa savanového, kudu a kúsky dusenej žirafy s hráškom a paprikou. Každý druh chutil inak, no zhodli sme sa, že medzi tie najlahodnejšie patrila antilopa losia, kudu a neskutočne jemné mäso zo žirafy. No a na záver prišla sladká bodka - smotanová zmrzlina zaliata mliečnym likérom z plodov maruly - Amarulou. Dnes to boli naozaj gurmánske hody.

Zobraziť viac príspevkov z krajiny Zimbabwe

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine:

BUBO Covid garancia v cene

Preplatíme vám test aj domácu karanténu