Africká kuchyňa je mnohokrát kvôli nevedomosti podceňovaná. No ak ju poznáte, tak viete, že to nie je pravda. My v BUBO sme gurmáni a preto vieme, že v Zimbabwe ulovíme plno gurmánskych zážitkov. Viete, kde sa dajú ochutnať naozaj exotické druhy mäsa? Napríklad v Zimbabwe na Viktóriiných vodopádoch v reštaurácii "U mäsožravca". Ako predjedlo nám naservírovali polievku z maslovej tekvice, ku tomu fašírku z krokodýla a vyprážané červíky mopane (na fotke). Veľká maškrta. No a potom to všetko začalo. Na stôl nám začali postupne nosiť malé kúsky grilovaného mäsa zo zebry, antilopy losej, antilopy vranej, pakoňa, prasaťa savanového, kudu a kúsky dusenej žirafy s hráškom a paprikou. Každý druh chutil inak, no zhodli sme sa, že medzi tie najlahodnejšie patrila antilopa losia, kudu a neskutočne jemné mäso zo žirafy. No a na záver prišla sladká bodka - smotanová zmrzlina zaliata mliečnym likérom z plodov maruly - Amarulou. Dnes to boli naozaj gurmánske hody.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Zimbabwe
- Zambezi v Zimbabwe
- Vodopády Mosi Oa Tunya v Zimbabwe
- Tak čo, Zimbabwe?
- Prvé voľby bez prezidenta Mugabeho
- Africký adrenalín v Zimbabwe
- Cage diving v Zimbabwe
- Veľké Zimbabwe
- No crisis in Zimbabwe
- Fascinujúce Victoria Falls
- Poriadny adrenalín v Zimbabwe
- Tretie NAJ Afriky
- Z Kapského mesta na Viktóriine vodopády
- Krajina zážitkov menom Zimbabwe
- Sedmý div světa v srdci Afriky
- Ako si užívame v africkom Zimbabwe?
- Zdravíme zo Zimbabwe pred voľbami
- Robert Mugabe je vo väzení
- Peniaze v Zimbabwe nemajú hodnotu
- Africký život v Zimbabwe
- Z Namíbie do Zimbabwe