Počas nášho zájazdu JAR - Záhradná cesta, veľryby a vodopády sa zastavíme neďaleko mestečka Plettenberg Bay v Birds of Eden. Je to najväčšia lietajúca voliéra na svete, zároveň je aj vtáčou rezerváciou. Drôtené pletivo pokrýva 23 000 metrov štvorcových pôvodného lesa, kde najvyšší bod dosahuje výšku okolo 50 m, čo vytvára vtákom dokonalé podmienky na život. 

Vytvorených približne 2 km drevených chodníkov, z ktorých je asi 75 % vyvýšených, nám umožňuje vidieť vtáky na všetkých úrovniach voliéry.

Birds of Eden je domovom 220 rôznych druhov vtákov a viac ako 3500 vtákov dokopy. Vo voliére počas hodinovej prechádzky uvidíme okrem vtákov aj niekoľko rybníkov, priehrad a tematických obchodov so suvenírmi. Rezervácia poskytuje večný domov vo veľkom a prirodzenom prostredí ako je to len možné väčšine vtákom, ktoré boli predtým umiestnené v malých klietkach. Voliéry operených obyvateľov tvorí zmes exotických, ale aj afrických vtákov.

Všetky nové vtáky prichádzajúce do Birds of Edenu prechádzajú pred ich konečným vypustením do hlavnej voliéry procesom rehabilitácie. Mnohé z týchto vtákov sa s inými vtákmi nikdy nestretli. Hlavný rehabilitačný proces preto zahŕňa socializáciu s inými vtákmi vo veľkých vonkajších voliérach pred vypustením. Tu majú možnosť vybudovať si svaly, riadenie letu, teda nácvik pristátia, zmeny smeru. Napriek tomu všetky vtáky inštinktívne vedia, ktorý priestor voliéry vyhovuje ich potrebám, ako a kde hľadať potravu, vodu a úkryt pred počasím. 

Rozpoznanie medzi jednotlivými druhmi je vo všeobecnosti okamžité, pretože keď je do voliéry vypustený nový vták, tak všetky ostatné vtáky tohto druhu sa zhromaždia, aby sa pozreli na nováčika. Návštevy Birds of Eden sú zvyčajne bez sprievodcov, ale na vyžiadanie sú ponúknuté služby sprievodcu bez akýchkoľvek ďalších poplatkov.

Birds of Eden je súčasťou rodiny South Africa Animal Sanctuary Alliance (SAASA). Cieľom tejto organizácie nie je zisk, ale  informovanosť o útrapách svetovej divočiny a ukázať, že s väčším porozumením pre divočinu a prírodu môžeme všetci žiť v harmónii s ňou. 

K

Afrika  

Juhoafrická republika


náročnosť

9 dní

Trvanie

3464 4330€
K

Afrika  

Zimbabwe, Juhoafrická republika, Botswana

18.07. → 26.07. +25 termínov

náročnosť

9 dní

Trvanie

2546 3395€
K

Afrika  

Zimbabwe, Zambia, Namíbia, Juhoafrická republika, Botswana


náročnosť

20 dní

Trvanie

4626 5140€
Najnebezpečnejšie zviera sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najnebezpečnejšie zviera sveta

Lev, tiger, žralok, byvol, hroch? Nie! Je to komár a všetci naši sprievodcovia v Afrike tento vtip poznajú. No pri toľkých mŕtvych - ročne je to…

Ľuboš Fellner 17 min. čítania
Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024 Prémiový blog

Prémiový blog Veľká päťka alebo 24 zvierat pre rok 2024

Naša planéta je úžasným miestom, kde ešte stále môžete natrafiť na autentickú divokú prírodu aj s jej obyvateľmi - fascinujúcimi divými zvieratami…

Martin Karniš 48 min. čítania
Vodopády. Ktoré sú tie naj? Prémiový blog

Prémiový blog Vodopády. Ktoré sú tie naj?

Vodopád. Hrmiaca voda, ktorá vás zamočí na stovky metrov. Neuveriteľný zážitok, ktorý sa v anketách našich klientov často dostáva na prvé miesto.…

Ľuboš Fellner 15 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: