Afrika je vo všeobecnosti kontinent, kde človek neočakáva žiadne kulinárske zážitky. Nie je to však úplná pravda a aj v africkej kuchyni sa nájdu jedlá, ktoré stoja za to, a reštaurácie, ktoré spĺňajú tie najprísnejšie kritériá. V celej Afrike sú v podstate základnými surovinami rôzna zelenina, kuracie, hovädzie alebo kozie mäso, ryby, ryža a kukuričná kaša, ktorá má rôzne názvy v rôznych častiach kontinentu (posho, ugali, papp). Malá krajina ako Guinea-Bissau nemá tak jedinečnú populáciu, ktorá by bola iba v tejto krajine. Aj jedlo tým pádom je podobné ako u susedov. Aj napriek tomu sa za národné jedlo považuje Cafriela de frango, akýsi kurací guláš. Rozdiel je však v tom, že kuracie mäso sa najprv uvarí, potom sa ugriluje a prehreje vo vynikajúco dochutenej omáčke s cibuľou, cesnakom, čili papričkami (piri-piri), soľou, olejom a citrónovou šťavou. Najpopulárnejšou prílohou je ryža, ktorej guinea-bissania zjedia obrovské množstvo. Ak sa tu ocitnete, vyberte si niektorú z lokálnych reštaurácií. Spýtajte sa domácich, kam by zobrali svojich rodičov na grilované kura.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Guinea Bissau
- Guinea Bissau - Ebola tour 36
- Kmeň Balanta v Guinea Bissau
- Fula
- Súostrovie Bissagos (Bijagos)
- Koloniálna história Guinea-Bissau
- Národné parky Guiney-Bissau
- Bissau - hlavné mesto
- Údel žien v Guinea-Bissau
- Karneval v Guinea-Bissau
- Vráti sa ťažba dreva do krajiny?