Akurat travim posledne chvile v Hongkongu predtym ako sa vydame do Shanghaia a rozmyslam co sme vsetko za tie 4 dni videli a hlavne cim zacat. Videli sme toho dost, kasina a pevnosti macaa, rusne centrum aj tiche uzucke stare ulicky s kolonialnymi domcekmi na ostrove Taipa. Historicke namestie s budovami senatu, nemocnice a posty ako vystrihnutych so 17. storocia ale aj mokrade za ktorymi svietia mrakodrapy novucickeho kasina City od dreams. Lucia a Pavol sa dokonca poprechadzali po rimse 360 metrov vysokej TV veze, z ktorej vidno cele Macao, polostrov aj ostrovy pospajane dlhanskymi mostami. Dnes a vcera sme zas brazdili kedysi britsky Hong Kong, popod mrakodrapy ale aj cez vrchy a ponad zalivy tohto statiky, nestatika. A co ta gastronomia co je v nadpise? Hmm to by ste sa cudovali. Sami sme si varili v nenormalne chutnej satayskej a macauskej paradajkovej polievke este zive krevety, obrovske veslonozky - ze co to je? no nieco ako langusta a giganticke musle juhoafricke nam doniesli naplatkovane na misiach ladu a samozrejme nechybali ustrice. Ochutnali sme dracie ovocie, mango, portugalske kolaciky s listkoveho cesta s vajickovym kremom, tlacene mandlove kolaciky ale aj susene maso. A co Hongkong? Pod nocnou oblohou a na jednoduchych stolickach, restiky pri trhu na chramovej ulicy sme si dali pecenych holubov, musle, slavky, krevetove kari, vyprazane ustrice a este toho bolooooo...ajaj. No ale uz je cas ist na vlacik, ide sa do Shanghaia.