Hejtovanie Kataru je chybou

Hejtovanie Kataru je chybou

Haloo, 
keďže som Katarofil, velice ma potešil tvoj blog o ňom :) Dcéra tam 1,5 roka robila, nepovie o ňom zlé slovo, bola som tam 3x a páčilo sa mi tam oveľa viac ako v Dubaji... Pôsobilo to tam na mňa oveľa európskejšie a príjemnejšie, civilizovanejšie... Píše mi jedna múdra, scestovaná novinárka Jarka, s ktorou sa poznáme asi aj 20 rokov.

Ja odpovedám: Jarka, keby bol hejt iba na Katar. Keby sme tlačili iba chudákov, jednoduchých futbalistov do bojovania za práva homosexuálov... No táto stupidita a „zástavné“ problémy sú v celej západnej spoločnosti. Nielen vo futbale na MS.
 
Tak ako všetky tie tímy s dúhovými vlajkami na rukávoch vypadli, lebo sa sústredili na blbosti, a nie to, že majú hrať futbal, tak vidím, že aj my ako štát vypadávame - ekonomicky. Absurdné je, že ľudia hejtujú, že Nemecko, Belgicko, Dánsko vypadli zo základnej skupiny, a že hnusné Japonsko a Južná Kórea postúpili. Naozaj som tento argument počul. Snažil som sa namietať, že ja som v Japonsku aj Kórei lyžoval, tam je rovnaká zima. Oni len hrajú lepšie futbal než my Európania, to je všetko.

No späť k meritu veci. Náš systém prestáva fungovať a ja viem, že chudáci novinári sú v tom nie svojou vinou. Médiá sa na seba nevedia pozrieť z nadhľadu a stále ovplyvňujú myslenie voličov. Keď sa médiá rozhodnú, že chcú zvoliť do parlamentu koňa, tak ho ľudia zvolia. Či skôr vola. Novinári sú stále mladší a hlúpejší, bez tradičnej viery veria novým trendom. Sú presvedčení, že robia dobre, tak ako Hitlerjugend - majú vymyté mozgy. Múdrych so skúsenosťami a názorom nie je treba - sú dokonca na obťiaž.

Vylieči nás Čína. Vtedy budeme môcť hovoriť o otroctve, lebo Číňania otrokov z nás spravia. Katar a Čína išli za posledných 30 rokov raketovo hore. Západ stagnuje - ešte stále sme najlepší, to áno, no Katar je možno ukážkou pre tých, čo necestujú, ako sme sa vlastne prepadli.

Pred 30 rokmi, keď som začal cestovať, boli Čína, India, Indonézia, Mexiko, Vietnam chudobnými krajinkami. V Katare bol iba piesok - nebolo tam nič, nula, absolútna chudoba, kde slovenská cigánska osada je luxusom.

Iba sa tak zamyslite, ako to bude o ďalších 30 rokov. V našich médiách sa riešia veci, čo sa stali dnes, na sociálnych sieťach tie, čo pred hodinou. Politici volení na kratučké obdobia neriešia našu budúcnosť - neoplatí sa im to.

Nikto nevidí ten debakel? Nikto nevidí náš pád z útesu?

Katar, prečo je to tak
 
 


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Ázia  

Kuvajt, Saudská Arábia, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

19 dní

Trvanie

6569 8211€
K

Ázia  

Kuvajt, Dubaj (SAE), Bahrajn, Spojené arabské emiráty, Omán, Katar


náročnosť

12 dní

Trvanie

4247 4997€
Pravda o Katare Prémiový blog

Prémiový blog Pravda o Katare

Mám ísť rozprávať do RTVS o Katare a asistentka redaktorky ma vopred taktne upozornila, že sa budú pýtať aj nepríjemné otázky, lebo s Katarom nie…

Ľuboš Fellner 26 min. čítania
Doha, Katar - podceňované prekvapenie Arabského polostrova Blog

Blog Doha, Katar - podceňované prekvapenie Arabského polostrova

Katar. Malá krajina skrytá na pravej strane Arabského polostrova. Monarchia obkľúčená Perzským zálivom, turizmom príliš nepoznačená, no nemenej…

Viktor Háber, Andrej Žilík 23 min. čítania
Favoriti MS vo futbale 2022 Blog

Blog Favoriti MS vo futbale 2022

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022. Sviatok pre športových fanúšikov, ale tiež cestovateľov, ktorí chcú vidieť všetko zo sveta na jednom mieste - v…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny: