Isla de las Mujeres-Ostrov žien

Isla de las Mujeres-Ostrov žien

Isla de las Mujeres, je malý ostrov nachádzajúci sa v Karibskom mori, pri pobreží Cancúnu, v štáte Quintana Roo v Mexiku. Je obľúbenou turistickou destináciou vďaka svojim krásnym plážam, krištáľovo čistej vode a uvoľnenej atmosfére.

Je známy aj ako Ostrov žien, Podľa legendy bol ostrov kedysi svätyňou zasvätenou mayskej bohyni Ixchel, bohyni plodnosti, lásky a medicíny.

Legenda hovorí, že Ixchel bola taká mocná, že jej ctitelia postavili na jej počesť na ostrove chrám. Ženy z celého regiónu cestovali na ostrov, aby sa modlili k Ixchel a hľadali jej požehnanie pre plodnosť a bezpečný pôrod. O ostrove sa hovorilo, že je to posvätné miesto, kam smeli vkročiť len ženy a muži, ktorí by sa pokúsili vstúpiť na ostrov, sa stretli s prudkým odporom.

Ostrov bol tiež považovaný za miesto, kam boli posielané mladé mayské ženy, aby sa naučili umenie tkania, hrnčiarstva a iných remesiel. Hovorilo sa, že ostrov bol taký krásny a pokojný, že inšpiroval kreativitu a umožnil ženám spojiť sa so svojím vnútorným ja.

Aj dnes môžu návštevníci Isla de las Mujeres vidieť pozostatky starovekej mayskej civilizácie vrátane ruín chrámu zasväteného Ixchelovi. Hoci legenda o ostrove Isla de las Mujeres môže byť opradená mytológiou, zostáva fascinujúcim a krásnym cieľom, ktorý priťahuje návštevníkov z celého sveta.

Ostrov je známy svojou pokojnou atmosférou a prírodnými krásami. Návštevníkom ponúka množstvo aktivít, ako je plávanie, potápanie, šnorchlovanie a opaľovanie na svojich plážach. Jednou z najobľúbenejších atrakcií na ostrove je Národný park Garrafón, kde si môžete vyskúšať šnorchlovanie a potápanie v koralových útesoch, ako aj panoramatický výhľad na Karibské more z útesu.

Centrom ostrova je malebné mestečko Isla Mujeres, ktoré si zachováva svoje tradičné čaro s dláždenými uličkami, farebnými domami a remeselnými obchodmi. Tu môžu návštevníci preskúmať obchody, reštaurácie a bary, ako aj navštíviť Iglesia de la Virgen de Guadalupe, ikonickú budovu na ostrove.

Ďalšou atrakciou Isla Mujeres je El Farito, malý maják nachádzajúci sa na severnom cípe ostrova. Odtiaľ môžete vidieť pôsobivý panoramatický výhľad na more a pobrežie.

Okrem prírodných zaujímavostí sa na Isla Mujeres po celý rok konajú aj kultúrne podujatia a festivaly. Jednou z najvýznamnejších udalostí je Fiesta de la Virgen de la Caridad del Cobre, patróna ostrova, ktorá sa oslavuje 8. septembra sprievodmi, hudbou a tradičnými tancami.

Na ostrov Isla Mujeres sa dostanete trajektom z prístavu v Cancúne. Trajekty premávajú pravidelne a cesta trvá približne 15-20 minút. Naši BUBO sprievodcovia Vám veľmi radi pomôžu pri kúpe lístkov. Neváhajte a rezervujte si svoj zájazd do Mexika už teraz. Je to ideálne miesto pre tých, ktorí chcú relaxovať, užívať si prírodu a ponoriť sa do mexickej kultúry.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

2725 3893€
B

Ázia   Amerika   Európa  

Taliansko, Peru, Mexiko, Jordánsko, India, Čína, Brazília


náročnosť

18 dní

Trvanie

13112 22224€
B

Amerika  

Karibik, Mexiko


náročnosť

16 dní

Trvanie

6890
Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika Oaxaca

Oaxaca Oaxaca – najkrajšie mesto Mexika

Ako si predstavujete Mexiko? Sú to tie farebné domčeky zaliate slnkom, dláždené ulice, kaktusy, agave, nízki chlapi v sombrerách a ženušky vo…

Ľuboš Fellner 28 min. čítania
Najfantastickejšie festivaly sveta Prémiový blog

Prémiový blog Najfantastickejšie festivaly sveta

Ste už ostrieľaný cestovateľ, ktorý toho videl dosť a chce teraz svoje cesty povýšiť na iný level? Nejde totiž iba o to KAM ísť, ale aj KEDY tu byť…

Ľuboš Fellner 24 min. čítania
Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere Mexiko City

Mexiko City Mexiko City - gigant posadený na vypúšťanom jazere

Hlavné mesto Mexika je piatym najľudnatejším mestom sveta a je to poriadne cítiť. Živý kotol zábavy, jedla, dopravných zápch, ale aj úžasných…

Viktor Háber 22 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: