Najdlhšia hrádza na svete

Najdlhšia hrádza na svete

Ak by ste sa chceli previezť po najdlhšej ceste postavenej na vode, museli by ste odletieť do Karibiku - presnejšie na Kubu.
Pedraplén, po anglicky causeway, je cesta postavená formou násypu (ako hrádza), a najdlhšia na svete sa nachádza práve na Kube.

Prejazd cez hrádzu je nevšedný zážitok. Hrádza siaha od mestečka Caibarién v provincii Santa Clara, po Cayo Santa María, v dĺžke vyše 48 kilometrov, pričom máte pocit, akoby ste sa plavili po mori. Keď je more pokojné a bez vĺn, obloha sa odráža na vodnej hladine a vyvoláva dojem, že horizont mizne a človek sa vznáša nad plochým svetom.

Je považovaná za najväčšiu hrádzu na svete a vďaka tejto práci dosiahli priamy prístup na vynikajúce panenské pláže s jemným pieskom a priezračnou vodou. Spomeňme okrem iných Playa Las Brujas, Playa Santa María, Playa Ensenacho, Playa Las Salinas, Playa Perla Blanca a Playa Mégano.

Aby nebola ovplyvnená flóra a fauna územia, bolo vybudovaných 45 betónových a prefabrikovaných mostov. Cestná hrádza z Caibarién na Cayo Santa María získala dokonca aj Medzinárodnú cenu Puente de Alcántara v edícii VII, cenu, ktorej cieľom je v rámci latinskoamerického regiónu oceniť verejné projekty, pričom do úvahy berú najmä kultúrne, technologické, estetické, funkčné a sociálne aspekty.

Republika Kuba sa skladá z hlavného ostrova Kuba a množstva malých ostrovov na severnom aj južnom pobreží, ktoré sa nazývajú cayos. Množstvo z nich sa orientuje na turizmus a nájdete tu výborné hotely a krásne pláže. Dostanete sa sem prevažne letecky a na niektoré aj autom/autobusom.

BUBO na našich zájazdoch na Kubu ponúka nevšedné zážitky a preto Cayo Santa María spolu s TOP hotelom Meliá Las Dunas nemôže chýbať. Vyberte si z BUBO ponuky zájazd Kuba - hľadanie raja a po tejto nevšednej ceste sa luxusne preveziete, takže už aj samotná cesta bude zážitkom.


Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

16 dní

Trvanie

2368 2960€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

2823 3443€
K

Amerika  

Kuba


náročnosť

12 dní

Trvanie

3289
Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť Prémiový blog

Prémiový blog Karibik - všetko, čo ste potrebovali vedieť

Keď sa povie Karibik, hneď sa nám vybaví: slnko, božský relax, modré more a biele pláže, sladký život pod palmami, drinky, pohoda, láska, ...…

Ľuboš Fellner 35 min. čítania
Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami Prémiový blog

Prémiový blog Fidel entre nosotros - Fidel medzi nami

Len pár mesiacov pred Fidelovou smrťou, 13. augusta, sa po celom ostrove diali veľkolepé oslavy 90. narodenín vodcu. V mestách sa vybudovali pódiá.…

​Havana – čarodejka na Ostrove slobody Karibik, Havana

Karibik, Havana ​Havana – čarodejka na Ostrove slobody

Havana. O ktorom inom hlavnom meste sveta sa dnes rozpráva toľko príbehov, legiend, ale aj kontroverzií a protichodných názorov? Jedni ju považujú…

Ján Buday 11 min. čítania

Ďalšie dovolenky do krajiny:

Viac informácií o krajine: