Piatok a koniec týždňa. Pre nás posledný deň pri Tichom oceáne. Zajtra vyrážame do tropického a neskôr do hmlového pralesa. Kostarika to je dobrodružstvo na vysokej úrovni. Ticos sú milí, usmievaví, temperamentní, len strašne veľa varia. Gajo pinto je národným jedlom ako aj v Nikarague, tak aj tu a džús z čerstvej maracuje či manga istí každé raňajky. Mečúň, ceviche, mušle na obed a na večeru nejaká drobnosť napr kilový steak s chilským Merlotom {reserva}. Najlepšia káva v Strednej Amerike. Káva tu rastie všade naokolo ale oni ju tu {až tu v Kostarike áno} nevedia pripraviť. Prví objavili Bohaté Pobrežie Mongoli - ti prišli cez Beringovu úžinu a Aljašku, v roku 1502 Kolumbus a teraz je to 1.5 milióna turistov ročne. Ľudia sú gramotní, dožívajú sa 76 rokov, nie sú chudobní. Vláda už v roku 1995 dala pod ochranu 125 oblasti a asi 1\3 plochy štátu je pod akou takou ochranou. Iba orchideí je tu 1300 druhov. Krajina veľká ako Slovensko je turistickým rajom. Pura vida.
Ďalšie originálne cestopisy od profesionálneho sprievodcu BUBO
Tipy a zážitky - Kostarika
- Od 16.2. antigénové testovanie dostupné v Kostarike!
- Rompope - vianočný punč
- Ružový ananás
- Zipline v Kostarike a oddych 5* rezorte
- Arenal - v 5 hviezdičkovom Kioro Suites & Spa
- Národný park Arenal
- Kostarika mapa
- Kostarika vlajka
- Tip na luxusný eco hotel v Kostarike
- Jóga v Kostarike
- Kde spia celebrity v Kostarike
- Najluxusnejší hotel v Kostarike Four Seasons