56 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Omán (2)
Omán - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Omán
Tím zložený z dánskeho výrobcu 3D tlačiarní Cobod, mexickej cementárskej spoločnosti Cemex a Nemeckej technickej univerzity v…
V roku 1999 som narazil počas zájazdu v Ománe na krátky článok v Oman Times o tom že šejk z dedinky Misfat Al Abriyeen sa sťažuje…
Dominantou hlavného mesta Maskat je mešita Sultan Qaboos Grand Mosque, ktorú lovci zážitkov z BUBO samozrejme navštevujú. Ja som tu bol po prvý raz v roku 2007, 6 rokov…
Omán je možno najvoňavejšou krajinou sveta. V uličkách a lobby hotelov rozvoniava kadidlo stále, presne vedia, ako na to, a je to veľmi príjemné. Rimania nazývali Jemen…
Ďalším produktom typickým pre sultanát Omán sú ďatle. V čase najväčšieho rozmachu lodnej prepravy boli najdôležitejším obchodným tovarom, dokonca aj kapacita starých…
Hudba v Ománe bola do roku 1970 zakázaná, dnes sa prechádzam luxusnou operou v hlavnom meste a obdivujem ohromné architektonické dielo a evidentnú snahu po dokonalosti.…
Sultán viedol krajinu smerom k mieru. Ide o jednu z najbezpečnejších krajín sveta. Terorizmus tu neexistuje, ani násilné trestné činy. Nebezpečenstvo však striehne všade…
Pred 2900 rokmi na juhu Arabského polostrova vládla mýtická kráľovná zo Sáby (nazývaná aj Makeda či Bilkis), ktorá je spomenutá v Starom zákone aj Koráne. Podľa…
Ak by som mal odporučiť len jednu jedinú arabskú krajinu z Perzského zálivu, bol by to rozhodne Omán. Nepochybne ma na tom zá…
Rozvoniavajúce kadidlá, vôňa rôznych druhov korenín, arabské parfumy, množstvo suvenírov, či ochutnávka ďatlí…
As-salāmu ʿalaykum, Marhaba“, takto nás zdravia Ománčania hneď po prílete do „krajiny kadidla“, ako nazývajú Omán. Prechádzame medzinárodným letiskom v Maskate, ktoré…
Najčastejšia otázka našich klientov je: Ktorý je najlepší hotel tam a tam? Už dávno nejde len o cenu, ale v prvom rade o…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -