61 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Omán (2)
Omán - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Omán
Omán je jednou z najbezpečnejších krajín sveta a tento trend si udržuje dlhodobo. Sú však veci, na ktoré by ste si v Ománe mali dať pozor napriek tomu, že v krajine…
Naša BUBO skupina sa prechádza uličkami trhu Muttrah v ománskom Muscate a do nosa nám udiera ťažká, ale príjemná vôňa kadidla. Na trhu sa dá kadidlo kúpiť skoro v každom…
Územie Ománu od nepamäti križovali karavány naložené kadidlom, ktoré smerovali po Kadidlovej ceste buď k Stredomoriu, alebo jednému z mnohých prístavov na Arabskom…
Barr al Hikman je polostrov na juhovýchodnom pobreží Ománu, a je považovaný za domov pre migrujúce vtáctvo, útočisko pre ryby a kraby a v blízkosti sú aj koralové útesy…
Omán sa tešil závideniahodným rekordom, pokiaľ ide o ochranu životného prostredia – tému, o ktorú sa sultán vášnivo zaujíma. Jeho úsilie dokonca ocenila aj Medzinárodná…
Tím zložený z dánskeho výrobcu 3D tlačiarní Cobod, mexickej cementárskej spoločnosti Cemex a Nemeckej technickej univerzity v…
V roku 1999 som narazil počas zájazdu v Ománe na krátky článok v Oman Times o tom že šejk z dedinky Misfat Al Abriyeen sa sťažuje…
Dominantou hlavného mesta Maskat je mešita Sultan Qaboos Grand Mosque, ktorú lovci zážitkov z BUBO samozrejme navštevujú. Ja som tu bol po prvý raz v roku 2007, 6 rokov…
Omán je možno najvoňavejšou krajinou sveta. V uličkách a lobby hotelov rozvoniava kadidlo stále, presne vedia, ako na to, a je to veľmi príjemné. Rimania nazývali Jemen…
Ďalším produktom typickým pre sultanát Omán sú ďatle. V čase najväčšieho rozmachu lodnej prepravy boli najdôležitejším obchodným tovarom, dokonca aj kapacita starých…
Hudba v Ománe bola do roku 1970 zakázaná, dnes sa prechádzam luxusnou operou v hlavnom meste a obdivujem ohromné architektonické dielo a evidentnú snahu po dokonalosti.…
Sultán viedol krajinu smerom k mieru. Ide o jednu z najbezpečnejších krajín sveta. Terorizmus tu neexistuje, ani násilné trestné činy. Nebezpečenstvo však striehne všade…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -
Najkrajšia Čína - komfortne
viac → -
Mexiko veľký okruh
viac → -
-
To najlepšie z Číny
viac → -
Vietnam zo severu na juh