154 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta: Čile (12)
Čile - skúsenosti a instantné zážitky priamo z miesta.
Turistické tipy a zážitky - Čile
Je 14:04 a my sme uprostred najsuchsej puste Atacama a dokupujeme kremy na opalovanie, lebo slnko sa naozaj hlasi poriadne. Este vyckavame v chladku oazy San Pedro, no o…
Kym cely svet caka na LETNU olympiadu, tu v Juznej Amerike sme dnes skor mohli startovat tu zimnu. Od vcera sme v oaze San Pedro, uprostred najsuchsej puste sveta -…
Niekto si povie, ze 50 hodin by nikam nesiel. Ale ako to bolo pred takymi 500 rokmi? Cesta Kolumbusovi trvala vyse 3 mesiace, bez cerstvej vody a cerstvych potravin.…
Pred 50 hodinami este na chladnom Slovensku a uz sa potim ako jazzman o polnoci na STV2 na jednom z najsuchsich oblasti sveta. Dnes mi tak prislo, ze asi zboznujem…
Pre mna osobne najocakavanejsie miesto na celej ceste. Ostrov vzdialeny od najblizsej pevniny 3600 km je najodlahlejsim miestom na svete. Nekonecny ocean a v nom 160 km…
Po dlhsej odmlke sa ozyvam z cesty Okolo sveta, ktora na po Novom Zelande zaviedla na Tahiti a Velkonocny ostrov. Na Tahiti sa mi na web nejak nechcelo a na Velkonocnom…
Punta Varas lezi pri nadhernom modrom jazere obklopena dvoma sopkami Orontes 2652 m. a Calbuco 2003 m. ked som to prvykrat videl padla mi sanka az na zem. Nadhera.…
Dnes policajti chodia viac ozbrojeni, maju dokonca nepriestrelne vesty a najdete ich na kazdom kroku. Vcera v televizii vsak ukazovali policajtov len s obuskami a bez…
A ja som sa cudoval preco je tolko policajtov v uliciach, dnes zomrel Pinochet jeden z najvacsich diktatorov v tejto krajine, niektori ho miluju a ta druha polovica…
Historicke mesto ktore do roku 1930 tahalo celu Chilsku ekonomiku az do cierneho stvrku. A ked sa dnes prechadzate pripadate si ako v skanzeme do ro tohto osudneho roku.…
Pozdravujem vsetkych domov na slovensku i do sveta na bubo bal. Forum my uz pripada ako zapisnik zahranicnych spravodajcov, ktory ak si pamatam bol vzdy v nedelu okolo…
Zdravime ostatne skupiny z Chile. Tu je stale teplo, dnes dopoludnia oskusavame Tichy ocean a popoludni sa ideme pozriet na okolie z kopca nad Aricou. Vcera sme boli…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
Island - polárna žiara
viac → -
Veľký okruh Čínou a Taiwanom
viac → -
Egypt maximálne poznanie
viac → -
Vietnam zo severu na juh
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -