14 príspevkov
Cestovateľské tipy a zaujímavé miesta
Najnovšie Turistické tipy a zážitky
Jednou z najznámejších stavieb mesta Bombaj je luxusný hotel Taj Mahal Palace. O jeho vzniku koluje zaujímavá legenda. Prenesme sa na koniec devätnásteho storočia. Vtedy…
So začiatkom monzúnov sa v Nepále začína aj obdobie sadenia ryže. Keď sme prechádzali dedinkami, videli sme ženy sklonené v ryžov…
Myslela som, že v hinduistickom svete ma už žiadne bizarné sviatky prekvapiť nemôžu. Až kým som nebola pozvaná na oslavu prvej menštru…
India má mnohé formy umenia, ale jedno z najkrajších je práve Rangoli. Môžete ho vidieť najmä v čase sviatku svetiel &ndash…
Nepál ako správna hinduistická krajina, má nespočetné množstvo sviatkov a festivalov. Jeden z nich je ale veľmi výnimočný…
Keď prechádzate bhutánskym vidiekom, môže sa vám naskytnúť zvláštny pohľad. Zo strechy domu visí drevený…
Budhistické kláštory, či už v Indii, Tibete alebo Bhutáne, bývajú obrovské. Sú to také malé dedinky…
Indovia milujú Taj Mahal a všetko, čo sa naň čo i len trochu podobá nazývajú druhým Taj Mahalom. Túto prezývku si…
Hinduizmus má vraj až 330 miliónov bohov. Niektorí hovoria, že „iba“ 33 miliónov, ale ono je to vlastne jedno, je ich proste veľa…
Dnes prechádzame z Nepálu do Indie. Čaká nás veľmi náročný deň, za ktorý vystriedame až 5 rôznych dopravný…
V Indii si človek hovorí, že tu už ho nemôže nič prekvapiť a predsa sa vždy niečo nájde. Nosiči obedov Dabbawala sú unikátom, ktor…
Srí Lanka je známa svojou vynikajúcou kuchyňou a Pol Sambol je bez debaty jedna z top vecí aká tu ochutnáte. Hovorí sa,…
ODPORÚČANÉ ZÁJAZDY
-
-
Vietnam a pláže Phu Quoc
viac → -
-
-
-
Škótsko, Nórsko
viac → -
Thajsko, Malajzia, Singapur
viac → -